Vänd ner tomater och hummerkött. Här kommer receptet som jag lagade i lördags. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
Blanda i hummerkött och persilja. Snart är det helg. Det tror jag inte att nån har missat, eller. Kommer ni äta lite godare mat när det är helg eller kör ni på med "vanlig" mat vardag som helg
Lägg allt hummerkött i en skål som du täcker över och ställer kallt till servering. I ursprungsreceptet ska man värma på hummerköttet också, men det tycker jag är helt onödigt
På varma tallrikar lägger du upp lite risotto, lägger på en marulksskiva, toppar med hummerkött och napperar lite hummersås runt om, servera med en citronklyfta
Ingredienser till 8 bufféportioner1 st hummer8 st skivor formbröd175 g g brieost 150 g philadelphiaost½ msk tryffeloljasmörMixa eller vispa ihop hackat hummerkött, ostarna och tryffeloljan
Den korta tiden i ugnen gör att hummerköttet blir lagom varmt men inte segt. Använd en nötknäppare för att knäcka de tjocka klorna, där finns mycket gott hummerkött