Fänkålsrisotto med gratinerade kräftor. Skala och strimla lök, vitlök och fänkålsståndet. Hetta upp en gryta med olivolja och fräs lök, vitlök och fänkål tills det är mjukt
Rätten serveras med en ljuvligt god hollandaisesås som du mixar ihop på under tre minuter. Inkokt lax1 kg laxfilé2 liter vatten0,5 dl ättika10 st kryddpepparkorn5 st lagerblad2 tsk senapsfrön1,5 msk salt1 st fänkål1 st morot1 knipper dill2 st rödlökRamslökshollandaise200 g smör4 st äggulor5 st ramslökstjälkar2 msk citronsaft salt smaka avGrönsakspasta500 g sparris2 st morötter1 st zucchini. Inkokt lax1 kg laxfilé2 liter vatten0,5 dl ättika10 st kryddpepparkorn5 st lagerblad2 tsk senapsfrön1,5 msk salt1 st fänkål1 st morot1 knipper dill2 st rödlökRamslökshollandaise200 g smör4 st äggulor5 st ramslökstjälkar2 msk citronsaft salt smaka avGrönsakspasta500 g sparris2 st morötter1 st zucchini. Koka upp vatten, ättika, kryddor, strimlad fänkål och morot i en stor kastrull och låt koka i 10 minuter. 1 st fänkål. 1 st fänkål
Vi toppade lax och sallad med en hollandaisesås. Mannen och jag stekte också lax som vi först kryddade med Santa Marias Seafood & Fish som innehåller saffran, citron, fänkål, peppar och dill
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Om man är mer hungrig passar fina små kokpotatisar och kanske en hollandaisesås smaksatt med pressad apelsin säkert också till de hasselnötspanerade firrarna
Till varmrätt åt jag en grillad laxfilé med asiatisk glaze, rödbetor med kapris, hollandaisesås och en trädgårdssallad och min man åt en stor råbiff med klassiska tillbehör
Bearnaisesås, hollandaisesås, läs på förpackningarna eller gör själv. fräs exempelvis squash, aubergine, fänkål eller andra grönsaker du gillar i smör, salta och peppra
Nu bjuds här på halloumipanerad kycklingfilé med ugnsrostade citrongrönsaker och Hollandaisesås. Jag hittade paprikor, fänkål, rödlök och broccoli i min grönsakslåda
Hemmaslagen Hollandaisesås till. Mumsig ugnsbakad lax med ugnsbakad morot, fänkål, salladslök och tomat med färsk chili, timjan, olivolja och flingsalt
Som variation på gårdagens tema blir det fänkål, potatis och hollandaisesås. Väldigt gott, särskilt gott i gratäng, tycker jag, men det blir det alltså inte idag, eftersom jag tänker göra hollandaisesås
Gör hollandaisesås (eller annan sås som du föredrar). Den tinade fisken kryddar du med pressad citron och favoritkrydda för fisk, jag använde Santa Maria Seafood & Fish (innehåller saffran, fänkål, peppar m