Mild och krämig med lite syra från citronen. Hollandaisesås är en jättegod sås till fisk. Blanda citronsaft, vatten och äggulor i en annan kastrull och ställ kastrullen på svag värme
Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull. 10,5 citron, saften. 1250 g smör 3 äggulor 2 msk äppelcidervinäger 0,5 citron, saften salt och vitpepparSmält (skira) smöret
Vi kör vidare på citrontemat. Hollandaisesås är ju så himla gott (som alla hemmagjorda smörsåser…) men jag kan tycka det är lite drygt att hålla på med vattenbad och smälta smör etc
När du vispat ned allt smör tillsätter du citronsaft och salt. 3 äggulor 2 msk vatten 150 g smörCa 3 tsk saft från en citron Ca 1 krm salt Smält smöret på svag värme i en kastrull. Ca 3 tsk saft från en citron
150 g smör 3 st äggulor 2 msk vispgrädde eller 2 msk vatten eller 2 msk vitt vin 1 krm malen vitpeppar ca 1 msk pressad citron ca 0,25-0,5 tsk salt. 11 krm malen vitpeppar ca 1 msk pressad citron ca 0,25-0,5 tsk salt
Knäck gulorna i en skål, i med citronsaft (använd helst en riktig citron) och vispa med elvisp. Kvällens middag bestod av färsk lax i ugn med hemmagjord hollandaisesås, första gången jag gjorde en
Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull. Vi köpte färsk fin torskfilé som smörstektes till sparris och hemmagjord Hollandaisesås
Saften från en halv citron. Bror med damsällskap var här och hälsade på och efter några timmar på stan i en radikal jakt på skor blev det en härlig sommarmiddag på stekt Gösfilé med kokt färskpotatis och en tvärslagen Hollandaisesås
Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Så innan jag går och hämtar Oliver på dagis tänkte jag bjuda er på lite Vit sparris med Hollandaisesås som vi åt till förrätt på Påskafton
Blanda äggulor, citron och vatten i en kastrull, ej av aluminium. Vill man fuska, går det lika bra att köpa färdig hollandaisesås och krydda den med hackad dill