Sp här i Midsommartider brukar det bli en hel del av både rökt fisk och kött. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
Passar till fisk, fågel, kött, frukost och dessert. Hjortronsås 1 dl frysta Hjortron 1 dl Ekologisk Crème Fraiche ½ tsk Honung Havssalt Ett par droppar Worcestersauce Mixa hjortronen och passera dem genom nätsil
Lägg över i en ugnsfast form och sätt en köttermotmeter i. Hela rätten består av rökt renstek med hyvlad ost över och hjortronsås, renchops med smörfrästa champinjoner, älgentrcoté med kålrotsjansson och sparrissallad
Förutom detta serverade vi även lax med hjortronsås, kycklingspett, grillad fläskfilé, couscoussallad, avokadodipp, baguette, nachos, hummus och kronärtskocksgratäng
Vill man gärna ha ost istället för efterrätt kan man testa att göra friterad camembert med varm hjortronsås istället, då följer man fortfarande det nordisk-italienska temat, och här passar champagnen utmärk som dryck
Vid vår cocktailfest nyligen serverade vi lite buffé med enkla grillade fiskspett (torsk, lax och pilgrimsmussla) som legat i saltlake innan grill hjortronsås samt Älgrostbiff med Remouladsås och ett par olika potatissallader