Het kycklinggratäng allt-i-ett. En underbart god, lättlagad och hälsosam maträtt som innehåller 436 kcal/portion (läs hela näringsinnehållet nedan). Denna rätt passar både vardag och fest och portionerna är rejält tilltagna. Om du delar hela rätten i sex portioner blir det 290 kcal/portion. Det är så smart att tillaga alla ingredienser; kyckling, potatis, grönsaker och sås i en och samma ugnsform för smakerna gifter sig med varandra och resultatet blir magiskt gott!
Ingredienser, 4 portioner
700 g
potatis
3 dl
vatten
salt
Grönsaker
3
champinjoner
1
paprika (eller 1/2 av två olika färger)
10 cm
purjolök
8
cocktailtomater
Sås
2 dl
gräddmjölk, 6 % fett
2 tsk
sambal oelek
1/2 dl
chilisås
2 msk
mango chutney
2
vitlöksklyftor
1 msk
vetemjöl
1 msk
kycklingfond
1 krm
salt
600 g
kycklingfilé
1 msk
olja
salt
peppar
chiliflakes
Beskrivning
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Lägg dem i en ugnsform. Salta på potatisen och häll över vattnet.
Sätt in potatisen i ugnen i ca 10 min tills den börjar bli lite mjuk.
Skär alla grönsaker i mindre bitar.
Ta ut potatisen och häll bort vattnet som är kvar i formen.
Sänk värmen till 225 grader.
Lägg alla grönsaker på potatisbitarna.
Sås: Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke. Rör om ordentligt med en visp.
Krydda kycklingfilén med salt, peppar (och ev. chiliflakes för mer hetta). Stek kycklingfiléerna i olja så de får en gyllenbrun stekyta på båda sidor (den ska ej bli genomstekt).
Skär kycklingfiléerna i skivor, ca 1 1/2 cm tjocka. Lägg dem ovanpå övriga ingredienser i ugnsformen. Häll över såsen.
Grädda längst ner i ugnen i 25–30 min. När det börjar puttra lite lätt bland alla ingredienserna i formen är gratängen klar.
Näringsvärden Per portion inklusive tillbehör
Energi 436 kcal
Protein 7 g
Kolhydrat 40 g
Fett 5 g
Ingennyhetdirekt men kanske nytt sätt att servera det på. Sen garnerar du som du vill men jag brukar lägga ägg, rödbetor och gräslök, allt hackat ganska smått, i rader snett över
Smidigt med alltiett. Låt puttra någon minut och häll sedan allt över fisken och riset. Stek sedan på diverse grönsaker, jag tog hackad gul lök, squash och broccolibuketter
Tillsätt nästan allt vatten iavokadoblandningen. Jag är ett stort fan av het mat och kryddar soppan gärna med sambal oelek, tål du inte stark mat är det bara att utesluta den
Celtic Sea Salt, Kyckling, Kyckling "alltiett", Lunch, Paleo, Recept, Stenålderskost Tagged With. Jag använder migalltid av Bosarps ekologiskakyckling, de är betydligt större men har man tur blir det lite över till sallader i veckan
Bryn grytbitarnaordentligti smör och krydda med Lawry´s seasoning salt och peppar. Tillsättchampinjoner, scharlottenlök samt vitlök, låt fräsa en stund
Det här var en enkel och smidig, hetkikärtsgryta som blev klar iett nafs. Receptet nedan ger en gryta som är lagom stark för min smak, men om du vill ha hetare smak så är det bara att öka på mängden hot sauce
Lägg allti ugnsformen och sprinkla över ytterligarelite olja. Häll matolja i en ugnsform. Riv ner färsk timjan och baka in det med allt så det får smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.