Blanda vitlök, chili, jordnötsolja, soja, socker, fisksås och sesamolja i en stor burk med lock. Hetta upp en stor stekpanna med jordnötsolja och stek köttet precis klart mycket hastigt i omgångar
Tillsätt limejuice och fisksås/annan sälta. Denna heta linssoppa var lite ”mjölig” i sin konsistens, men blev snabbt förlåten eftersom den smakade riktigt gott
TIllsätt curry, soya, fisksås, paprikapulver och ingefära. Till dagens lunch blev det denna heta currygryta med kyckling och grönsaker som serverades med jasminris
Tillsätt nu det strimlade kycklingköttet, fisksåsen samt den färska korriandern. Denna veckan bjuder jag därför på min tolkning av en Thailändsk soppa, Khao Tom, som du kan välja att göra het eller mild
1 msk fisksås. Koka en liter vatten och lägg i två buljongtärningar. Lägg i samtliga ingredienser utom salladslöken när buljongen kokat upp, låt koka ca 5 minuter
Till grytan med räkskalen tillsätter du även vatten, kokosmjölk, limeblad, fisksås, röd currypasta, citrongräs i grova skivor, skivorna av galangaroten och citronsaft
Pressa över citron och fisksås. 1 liter vatten2 morötter200 gr vit fisk, sej kanske1 dm purjo 1 cm ingefäranäve fryst bladspenat1 citron1 röd chilli1 vitlölsklyfta1 fiskbuljong1 msk fisksås+majonäs Koka upp vatten & buljong. 1 msk fisksås+majonäs Koka upp vatten & buljong
Häll i fisksåsen och låt det puttra med en stund. Har låtit mig inspireras av ett recept jag hitta på Google men för att det ska bli mitt egna recept så har jag försökt att hitta min egen lilla touch och tycker att jag lyckades så pass bra så att jag är tvungen att dela med mig
Jag heter Birgitta Regander och är 35 år. Om mig. Om. Birran. Lyckligt gift med Michael 40 år. Vi bor i en villa i Hörby med våra barn Linus 13 år, Nellie 10 år, Nea 3 år och liten Liam som föddes den 17 juni 2013