Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Idag är det den femte maj, och det är ju inte direkt något märkvärdigt med det. Men om jag skriver Cinco de Mayo, och hade befunnit mig i Mexico - då hade det varit hejbaberiba idag
Häromdagen var jag iväg med barnen till Bärby självplock som inte ligger långt från där vi bor. Bärby odlar och andra skördar, himla bra koncept tycker jag även om jag själv odlar en hel del
2 msk rödvinbärsgelé (min hemmagjorda, recept hittar ni HÄR). Jag har fått lite önskemål om att lägga ut "steg för steg" bilder på mina recept, inte bara en färdig bild på maten så det tänkte jag testa lite framöver så får vi se om ni gillar det
I matkällaren har vi fullt med olika sorters sylt, marmelad, gelé, chutney och andra inläggningar, som passar utmärkt att ge bort till nära och kära i form av hemmagjorda ätbara julklappar
Servera med vaniljglass och hemmagjord kolasås. Jag är hemma på besök hos mina föräldrar i Skåne, och när jag är här, då drar jag fördel av att rabarbern växer som ogräs i deras trädgård
Den här hemmagjorda varianten går fint att göra med de flesta fruktjuicer och om man använder sötare frukter eller bär (vattenmelon, jordgubbar eller ananas till exempel) behöver den inte innehålla en massa extra socker heller
glass, maränger, hemmagjord kolasås, bär och yoghurt blandat med grädde och vaniljsocker. I fredags var jag och Oliver hos Edvin och firade att han hade fyllt ett år tidigare i veckan