Nu när semstern närmar sig och vi kommer att äta frukost tillsammans hela familjen på morgonen (nu brukar Oskar gå upp en timme före mig och Felicia) är det myisgt att ha hembakat frukostbröd och de här tekakorna är supergoda att äta till frukost
Bakade lite polarkakor i helgen, fast de påminner mest om tekakor, receptet kommer från senaste numret av tidningen hembakat, har ändrat på det lite och använde mjölk istället för vatten och byte ut en del av mjölet mot lantbrödsmjöl
Till saken hör att de här hamburgerbröden brukar användas som tekakor också, och vi hade dom som utflyktsmackor förra helgen och det var då jag fick upp ögonen för dom, godaste mackorna på länge
Men ändå en god morgon med en kaffe latte och varma hembakadetekakor med smör på. ) Tekakor ingredienser 2 dl havregryn 5 dl mjölk 1/2 dl ljus sirap 1 tsk salt 50 g jäst 1 liter vetemjöl( gärna vetemjöl special) Gör så här 1
I bulldegar och diverse bröd som ändå önskas luftiga, exempelvis tekakor, utgörs en del av mjölmängden dock av vetemjöl special då det extra starka vetemjölet bidrar till att få brödet/bullarna just luftiga eller ”fluffiga”