Ta i rödlöken på slutet så att den precis blir varm. Rödvinssås 5 dl rödvin1/2 dl kalvfond1 rödlök4 timjankvistar 5 vitpepparkorn2 lagerbladKoka upp alltsammans i en kastrull och låt sjuda på medelvärme tills såsen reducerat tills den börjar tjockna. Rödlök 6 röda steklökarSkär av topparna på lökarna och lägg ner dem i kokande vatten i 30 sekunder. 1 rödlök
Skala och skär morötter, äpple samt rödlök i grova bitar. 2 rödlökar. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i minst 20 minuter eller använd en stekgryta eller ugnsform
sallad på körsbärstomater, finhackad rödlök och lite olja. 1. Gratäng. Sätt ugnen på 200°. Skölj och putsa purjo, dela dem i tre bitar och halvera bitarna på längden
Citron, timjan, rosmarin, rödlök, vitlök och syrligt äpple – ja ni hör, vad kan gå fel. Jag hade redan då bestämt mig att första receptet jag skulle testa var helstekt kyckling med äpple och timjan
Skala och grovhacka rödlök. Helstekt oxfilé. Smält smör i en kastrull och fräs rödlök och den hela smashade vitlöksklyftan på medelstark värme tills löken mjuknat