Tillsätt vitt vin och grädde. Putsa oxfilén och stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna. Gör rödvinsskyn genom att fräsa lök och vitlök i lite smör i en kastrull
Rödvinssås. Späd med vin, vatten och fond, och koka ihop såsen i 10 minuter. 2 kg oxfilé. 3 dl rött vin. 2 kg oxfilé salt peppar 2 msk färsk timjan 2 msk smör 500 g körsbärstomater Potatiskaka. 700 g potatis 2 st morot 1 st palsternacka 1 st gul lök 2 st ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 dl riven ost salt peppar Rödvinssås. 2 st schalottenlökar 1 msk tomatpuré 1 msk rörsocker 2 msk smör 3 dl rött vin 3 dl vatten 3 msk kalvfond 1 msk soja 2 tsk sirap mörk salt peppar 1 msk maizena majsstärkelse Ugn
Rödvinssky1. Tillsätt vin, vatten och fond och koka ihop tills 1 1/2–2 dl återstår. Oxfilé1. Dryckestips2014 Santa Duc Côtes-du-Rhône Vieilles Vignes, FrankrikeNr 73018, 116 kr, ekovineller2013 La Grola, ItalienNr 42334, 169 krAlkoholfritt2016 Jacob’s Creek Unvined Shiraz, AustralienNr 1994, 59 kr 2014 S
2 kg oxfilé. 13 dl rött vin. 2 kg oxfilé salt peppar 2 msk färsk timjan 2 msk smör 500 g körsbärstomater Potatiskaka. 700 g potatis 2 st morot 1 st palsternacka 1 st gul lök 2 st ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 dl riven ost salt peppar Rödvinssås. 2 st schalottenlökar 1 msk tomatpuré 1 msk rörsocker 2 msk smör 3 dl rött vin 3 dl vatten 3 msk kalvfond 1 msk soja 2 tsk sirap mörk salt peppar 1 msk maizena majsstärkelse Ugn. 1Rödvinssås. Späd med vin, vatten och fond, och koka ihop såsen i 10 minuter
Helstektoxfilé är väl en klassiker på nyårsafton. Köttbiten serverades med provensalsk potatiskaka , rödvinssky, kräm på rostad vitlök samt ugnsbakade körsbärstomater