Helstekt oxfilé vin recept

Helstekt oxfilé med palsternacks- och potatispuré

Helstekt oxfilé med palsternacks- och potatispuré

Rödvinssås. Oxfilé. Därefter rödvinet, lagerbladen och balsamicon. Putsa oxfilén fri från hinnan. 800 g oxfilé. 75 cl rött vin. Oxfilé800 g oxfilé olivolja salt peppar 2 klyftor vitlök. Rödvinssås2 morötter 2 palsternackor 0,25 rotselleri 1 gul lök olivolja 1 dl socker 75 cl rött vin 2,3 lagerblad 4-5 msk balsamico kalvfond ev redning
Helstekt oxfilé med potatiskaka och rödvinssås

Helstekt oxfilé med potatiskaka och rödvinssås

Rödvinssås. Späd med vin, vatten och fond, och koka ihop såsen i 10 minuter. 2 kg oxfilé. 3 dl rött vin. 2 kg oxfilé salt peppar 2 msk färsk timjan 2 msk smör 500 g körsbärstomater Potatiskaka. 700 g potatis 2 st morot 1 st palsternacka 1 st gul lök 2 st ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 dl riven ost salt peppar Rödvinssås. 2 st schalottenlökar 1 msk tomatpuré 1 msk rörsocker 2 msk smör 3 dl rött vin 3 dl vatten 3 msk kalvfond 1 msk soja 2 tsk sirap mörk salt peppar 1 msk maizena majsstärkelse Ugn
Helstekt oxfilé med rotsellerigratäng, rödvinssås och ugnsbakad tomat

Helstekt oxfilé med rotsellerigratäng, rödvinssås och ugnsbakad tomat

oxfilé,. Rödvinssås. Tillsätt vin och fond. Rödvinssås. Rödvinssås. 800 g oxfilé i bit2 dl hackad färsk timjan och rosmarin400 g cocktailtomater på kvistSaltSvartpeppar. Rödvinssås1 grovhackad rödlök1 morottimjan1 flaska rött vin3 msk kalvfond. kossa 800 g oxfilé i bit. 1 flaska rött vin
Helstekt oxfilé med rödvinssås

Helstekt oxfilé med rödvinssås

Igår åt vi helstektoxfilé med rödvinssås. HelstektoxfiléOxfilén putsade jag och kryddade med salt och peppar
Helstekt oxfilé med potatis- och svampgratäng, rödvinssky och rivet ostsmör

Helstekt oxfilé med potatis- och svampgratäng, rödvinssky och rivet ostsmör

Rödvinssky1. Tillsätt vin, vatten och fond och koka ihop tills 1 1/2–2 dl återstår. Oxfilé1. Dryckestips2014 Santa Duc Côtes-du-Rhône Vieilles Vignes, FrankrikeNr 73018, 116 kr, ekovineller2013 La Grola, ItalienNr 42334, 169 krAlkoholfritt2016 Jacob’s Creek Unvined Shiraz, AustralienNr 1994, 59 kr 2014 S
Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta 2 msk basilika , färsk, finstrimlad 1 tsk timjan 1 msk körvel , finstrimlad 200 gram parmesanost 1 msk maizena 5 st bakpotatis(ar) , stora 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Krämig savoykål 1,5 dl grädde 1 st Schalottenlök(ar) 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål 1 msk smör 0,5 dl vitt vinRödvinssky 0,5 msk kalvfond 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 krm timjan , torkad 2 dl rött vin 1 nypa(or) strösocker 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör Smörstekta kantareller 1 msk persilja , hackad 1 msk smör 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller Till garnering 1 gourmetsalt 1 timjan 1 st svartpeppar , från kvarn Oxfilén 700 gram oxfilé , hel, färsk eller fryst Köp receptet
Helstekt oxfilé med potatiskaka och rödvinssås

Helstekt oxfilé med potatiskaka och rödvinssås

2 kg oxfilé. 13 dl rött vin. 2 kg oxfilé salt peppar 2 msk färsk timjan 2 msk smör 500 g körsbärstomater Potatiskaka. 700 g potatis 2 st morot 1 st palsternacka 1 st gul lök 2 st ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 dl riven ost salt peppar Rödvinssås. 2 st schalottenlökar 1 msk tomatpuré 1 msk rörsocker 2 msk smör 3 dl rött vin 3 dl vatten 3 msk kalvfond 1 msk soja 2 tsk sirap mörk salt peppar 1 msk maizena majsstärkelse Ugn. 1Rödvinssås. Späd med vin, vatten och fond, och koka ihop såsen i 10 minuter
Rödvinssås till helstekt oxfilé

Rödvinssås till helstekt oxfilé

Helstekt svensk oxfilé med en grym rödvinssås, smörslungade haricoverts, potatisgratäng med västerbottensost och ett parmachips
God fortsättning på det nya året!

God fortsättning på det nya året!

 Helstektoxfilé är väl en klassiker på nyårsafton. Köttbiten serverades med provensalsk potatiskaka , rödvinssky, kräm på rostad vitlök samt ugnsbakade körsbärstomater