Fortsätt tills helakotlettraden är uppskuren till ett brett, platt köttstycke. Men mufflaner dig med termobyxor i en snödriva och få grillad korv serverad i handen med lovikkavantar… Eller mat lagad på ett stormkök eller över öppen eld, tillagad på en muurikka eller vad som helst så blir hela matupplevelsen både roligare, godare, mysigare och mer motiverad på något sätt
Jag har ju dock varit ledig hela mellandagsperioden så jag ska inte klaga, jag hann faktiskt tanka lite välbehövligt energi under den tiden, vilket känns skönt
Putsa och skär ett snitt längs med kotlettraden ca 2 cm djupt. Skär nu åt sidan och fortsätt runt om tills hela biten är uppskuren och kan vikas ut till en platta ca 2 cm tjock. 5 kg benfrikotlettrad
Hela den här veckan har känts som höst, höst, höst. Potatisar, morötter och rödbetor, olja, saltåpeppar Ett stycke benfrikotlettrad Ett gäng kantareller Några matskedar äppelchutney med chili, kanel och ingefära Någon deciliter kycklingbuljong (egentligen överbliven miso+soya-buljong som jag kokade kyckling-tsukune, typ frikadeller, i tidigare i veckan
Till och med att steka sådana här hela köttbitar fungerar utmärkt efter frysning. Till och med att steka sådana här hela köttbitar fungerar utmärkt efter frysning
Hur som helst så tycker jag personligen att ”Kycklinglårfilén” är en toppendetalj som är både smakrikare och saftigare än bröstfilén, har du inte provat så gör det vetja
Matlagningsnivån har legat på ett minimum den här veckan men å andra sidan så stod jag ju och gjorde en massa matlådor i helgen som gick, så allt har sin förklaring