Ingredienser Portioner. 6 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten) eller vatten + salt (1 l buljong motsvarar 1 l vatten + 1 tsk salt) 2 dl polentagryn ev 1 dl parmesanost (1 dl motsvarar ca 30 g) 2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
det här är verkligen enklare än vad det låter. -) första gången jag skulle göra polenta stod jag med pannan i djupa veck och näsan ner i beskrivningen hela tiden
Polenta pommes kan vara det godaste som finns. Maken frågade skeptiskt. ”ska du fritera gröt”. Och ja faktiskt, polentan är inte bara god som gröt utan passar utmärkt att ha till maten
Huuuaaah, vilket väder det var i söndags. Vi var inne mest hela dagen och fixade och donade. Då passade jag även på att testa ett nytt recept som jag hittade på nätet och det är Paolo Roberto som står för det
Jag har provat ut ett helt gäng mumsiga favoritsallader den senaste tiden (ni som följer Livsaptit på Facebook har sett några av dem på bild) och jag är övertygad om att det kommer att bli en av de fräschaste kurserna jag har haft
Krämig polenta med tryffelolja, parmesan och smörstekta champinjoner samt bladspenat. Vi hade en bit rådjur kvar sen nyårsafton och jag var sugen på att göra något helt annorlunda med smakkombinationen den här gången
Som jag skrivit om tidigare så har jag försökt att lära mig att gilla polenta. Förra gången som jag lagade polenta var faktiskt första gången som jag tyckte det blev gott (se det receptet här)
Så bra rätt. Den känns lyxig och avancerad, trots att den inte alls är svår att svänga ihop. En len, ostig polenta tillsammans med supersyrlig persilje- och citronröra, krispiga kikärtor och olivoljebakade tomater
Grillad polenta med bön- och paprikasalladPortioner. 4/br>Du behöver. 2 dl Polenta 9 dl grönsaksbuljong 1 st vitlöksklyfta (finhackad) 2 st citroner (skalet) salt och svartpeppar Bön- och paprikasallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.