Eller kanske torkade tranbär och en gnutta chili. Jag har smaksatt mina banan- och havrekakor med kakaonibs denna gången, men jag kan tänka mig många smaksättningar som också skulle passa bra
Eftersom jag tror på havren så jag har modifierat detta recept till att försöka få in så mycket betaglukander (se tidigare avsnitt) som går men hänsyn till smaksensation
Eftersom jag tror på havren så jag har modifierat detta recept till att försöka få in så mycket betaglukander (se tidigare avsnitt) som går men hänsyn till smaksensation
Blanda havregryn, pepparkakskrydda och pekannötter i en stor skål. Blanda gärna med frystorkade hallon eller torkade tranbär för att möta den söta pepparkaksgranolan med något lite syrligare och fräschare
Smörj två brödformar med olivolja och lägg havregryn och pumpafrön på botten. ½ dl havregryn. Man kan bara brödet med graham, lantmjöl (4 sorters säd), råg och havre. 2 dl torkade hackade aprikoser, tranbär eller fikon eller dadlar. 2 dl havregryn. 3 dl havremjöl. 2 tsk olivolja, ½ dl havregryn, 1/2 dl pumpafrön. Toppa med havregryn och nötter om du vill Grädda i ugnen längst ner i 50 min. 2 dl havregryn. 3 dl havremjöl
Blåbären kan bytas mot andra torkade bär, ex vis tranbär, körsbär eller russin. Jag brukar bidra med fyra olika sorters kakor, mormors chokladsnitt, jordnötsbollar, italienska mandelkakor och de här havrekakorna
Nästa gång ska jag nog prova med torkade blåbär eller tranbär i. Havrekakor (cirka 6-7 stycken). 2 dl havregryn (jag tog en blandning av råg och havre). 2 dl havregryn (jag tog en blandning av råg och havre)
Jag valde att göra en granola med frön, kokos och havre och denna variant är alltså utan nötter. Sedan tillsatte jag i slutet även ett par matskedar russin, men det är en smaksak och går givetvis att hoppa över eller ersätta mot annan torkad frukt som tranbär eller strödadlar
) har jag rågflingor, havre, knapriga hasselnötter, pumpafrö, linfrö och solrosfrö. För att få lite sötma i blandningen tillsatte jag torkade tranbär, russin och hackad mörk choklad