Detta bröd bör inte köras med timerfunktion utan startas omgående. Sätt bakmaskinen på program grovt bröd med vikt ca 700 g. 2 dl grovt rågmjöl (100 g)
Börja med att hacka vita chokladen ochtranbären. Med hjälp av en gaffel trycker du ner bollarna. Lägg mjöl, socker och margarin i en skål och tillsätt vitchokladen ochtranbären
Blanda med en träslev i en rymlig bunke, täck med plast och ställ lite lagom varmt under natten. När jag har bakat det här brödet på vardagar har jag ställt in lådan med degen i kylskåpet efter den första timmens jäsning, sedan har jag åkt till jobbet
Värm upp försiktigt och låt sjuda på svag värme, vispa tills krämen tjocknar. Tillsätt tranbär. Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret, lite i taget
Pensla med en fuktig pensel runt kanterna av kastrullen för att ta bort eventuella sockerkistraller. Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman
Nu har det kommit en nyttigare variant på det klassiska brödet, Hönö Rågmedrågoch fullkorn. Jag och mamma var till ochmed på semester på Hönö och där köpte vi givetvis färsk Hönökaka direkt från bageriet
En saftig mör stek med smak av örter och vitlök på en bädd av brysselkål som trivs jätte bra tillsammans med salt krispig bacon, mild lök och syrliga tranbär
Det blev kakor medtranbär, hasselnöt, choklad och stött kardemumma. Häll i vaniljpulver, ägget och vispa med en ballongvisp ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt
Arbeta ihop med skållade rågmjöletmed jästblandningen och nästan allt vetemjöl. Skulle tro att om man tar så mycket sirap som det ska vara enligt receptet så blir brödet i klass med förr i tidens sötlimpa (eller finns den kvar fortfarande
Det finns flera plus med att sin egen müslie. Under en lägre period har jag tänkt att det måste vara bättre att göra sin egen müslie och då ha möjligheten att välja alla ingredienserna helt själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.