Receptet är beräknat till en enkel botten. Om tårtan ska monteras i lager dubbla receptet på bottnen. Chokladgrädden får ökas på 1,5.
Botten
200 g
hasselnötter
2 stora
ägg
2 dl
socker
Chokladgrädde
3 dl
vispgrädde
1 msk
kallt starkt kaffe eller 1 msk vatten och 1 tsk snabbkaffepulver
2 msk
chokladpulver eller kakao
ev strösocker
Garnering
50 g
mörk choklad
eller säsongens bär och frukter
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader.
Mal nötterna i en mandelkvarn.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör ner nötterna.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd liten långpanna, 20x30 cm, eller en liten
springform 20 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Prova med en sticka, kakan ska vara torr i mitten.
Stjälp upp kakan och låt den kallna.
Vispa grädden. Smaksätt med kaffe och chokladpulver/kakao.
Bred grädden över kakan.
Hyvla över mörk choklad eller garnera med frukt och bär.
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda ihop allt och häll över ett bakplåtspapper. Ställ i kylskåpet ca 1 timme och skär sedan i små bitar. 150 g mörk choklad
Toppa med grädden, chokladsåsenoch marängerna, eller något annat smarrigt. 1Vispgrädde, chokladsåsoch minimarängerSå här gör du 2 minuter Lägg den hackade dumlen och nutellan i botten på en mugg
Häll upp i en kopp och toppa eventuellt med vispad grädde och pytte lite kakao. Men nu hade jag en förpackning kokosmjölk extra creamy öppnad så jag testade att göra varm choklad på den och en smoothie
Mörk chokladbottenmed vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Som kronan på verket gjorde jag ljusa chokladtryfflar som jag dekorerade pajen med tillsammans med massa härliga hallon
Jag ville ha dem vita och vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Denna gången gjorde jag en variant med smak av choklad istället. Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är banan och kola
Hacka chokladen i mindre bitar och tillsätt det tillsammans med tranbär till smörblandningen. Tycker det ger väl så bra resultat, och samtidigt så får jag med lite mer smak, eftersom att jag inte skal mandel eller hasselnötterna utan mal med skalet på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.