I onsdags skrev vi om skaldjurspasta och faktiskt så blir det skaldjur även idag, dock av den lite lyxigare och större sorten som lystrar till namnet hummer
Till en liten rätt eller förrätt är en halvhummer lagom per person. Gratinerad hummer tillhör en av våra favoriter och jag gör det ett par gånger om året när det ska festas till lite grann, för visst kan man äter hummer ofta och gärna med lite bubbel till
Så himla fantastiskt god blev den här gratinerade hummern. Min sambo fiskar ju egen hummer och hummer ska givetvis så långt det går ätas färsk och naturell tycker jag men när dom kommer ifrån frysen så är det ok att göra annat med den som tex gratinera
Första gången man tillagar hummer faktiskt. Det var till förrätt i lördags och Anette blev inte ledsen precis, när hon fick smaka av denna gudomligt goda hummer
Tillsätt halva mängden kokosgrädde. Min sambo tyckte tydligen inte att det var tillräckligt mycket söndagsmiddagstämpel på den och kom hem från storhandlingen med en färsk hummer i näven
Rivet skal av en halv citron. Se tidigare recept på skaldjursfond (hummer, havskräftor eller räkor). Här kommer en rätt som helt klart är en av årets absoluta favoriter