Halstrad rimmad torsk recept

Halstrad rimmad torsk serveras med ljummen sallad på hummer, blomkål och tryffel samt potatispuré

Halstrad rimmad torsk serveras med ljummen sallad på hummer, blomkål och tryffel samt potatispuré

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fänkålsskum 1 st Schalottenlök(ar) , finskuren 0,5 st fänkål , strimlat 2 dl grädde 6 cl Pernod 1 odefinierad smör 3 dl kycklingbuljong , blandat med vatten Ljummen sallad 2 st sticklök(ar) , skurna i slantar 50 gram shiitakesvamp 1 odefinierad olivolja 0,5 huvud blomkål 1 st hummer , kokt 2 kvist(ar) dill , plockade 1 odefinierad tryffelolja 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Potatispuré 1,5 dl mjölk 2 st vitlöksklyfta(or) , rivna 500 gram potatis(ar) , skalad 0,5 st citron(er) , skalet 100 gram smör 2 kvist(ar) bladpersilja , finskuret 1 odefinierad socker Rimmadtorskrygg 2 l vatten 1 dl socker 4 st gråsejfilé(er) , rygg, finskuren 1 dl salt Köp receptet
Fyra katter och en bit torsk.

Fyra katter och en bit torsk.

Katterna, precis som vi, gillar torsk. Oj, vad de gillar torsk, kanske till och med mer än vi. Selma, den äldsta kattdamen, skulle äta enbart torsk om vi lät henne
Torskrygg Bourguinon

Torskrygg Bourguinon

Ja det låter ju faktiskt ytterst konstigt att servera rödvinssås till en sådan mild och fin fisk som torsk
Halstrad rimmad torsk

Halstrad rimmad torsk

Skär torskfilén i fyra bitar. Slå lagen över torsken. Tag upp torskskivorna. Putsa bort eventuella ben. Rör utsocker, salt och peppar

Punschparfait med rårörda hallon

Halstradrimmadtorsk serveras med ljummen sallad på hummer, blomkål och tryffel samt potatispuré gremolata samt fänkålsskum

Rimmad grillad torsk

500 g torskfilé. Strö grovt salt över fiskbitarna. Låt stå i kylskåpet 1 timme. Skölj av bitarna i kallt vatten och klappa torra

Rimmad halstrad torskrygg

Skär torsken i portionsbitar. Rör ut saltet och sockret i vattnet, lägg ner torskbitarna och låt stå i kylen i en halvtimme

Torskfilé på Elisabeths vis

Rimma torskfiléerna. Varva torsk och saltblandningen i en skål. 4 torskfiléer. Blanda salt och socker. Täck över med plastfolie och ställ i kylen cirka 2 timmar