Hallonmums
Helena Toftling
Helena Toftling

Hallonmums

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smält smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 125 g färska hallon
  • Glasyr
  • 75 g smör
  • 50 g vit choklad
  • 1 dl hallon
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3,5 dl florsocker

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och varva det med smöret ner i äggblandningen.

    3. Smöra och bröa en långpanna och häll smeten. Lägg sen på bären och släta sedan till smeten så att hallonen döljs så gott det går.

    4. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. ta ut kakan och låt kallna helt innan du häller på glasyren.

    5. Gör glasyren: Smält smöret tillsammans med hallonen. Dra av från plattan och rör ner den hackade vita chokladen och rör tills glasyren är helt slät. Rör till sist ner vaniljsocker och florsocker.

    6. När kakan svalnat helt häller du över glasyren och strör över rikligt med kokos. Låt stå tills glasyren har stelnat något.

    7.Dela i fyrkantiga bitar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.