Koka upp vatten i en stor kastrull med rikligt med salt. Det är en konst att få till en högrev så den är lika skivbar som en oxfilé och samtidigt så den smälter på tungan
Lägg högreven i en stor ugnsform eller gryta som tål ugnsvärme. Dags att göra en nyare och fräschare rätt, tänkte jag, så Ica fick släppa ifrån sig högrev som jag stoppade in i ugnen i 5 timmar. 1 kg högrev. 1 kg högrev
En stekspade var att rekommendera före tång i detta läge då köttet var så mört att risken för att det skulle falla sönder om tången användes var för stor
Rör ihop ättika och socker i en stor skål, häll i vattnet och rör tills sockret smält. Så här gör du putsa och skär köttet i 3 centimeter stora bitar. skala morötterna och skär i 2 centimeter stora bitar. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 128 1 kg högrev
Skala rotfrukterna och skär i strimlor, stora som grova tändstickor ungefär. Ena dagen långkokar man en bit högrev och gör en middag med kött, aioli och wokade juliennegrönsaker (tunt skurna grönsaker)
Till riktig Bistecca ska man använda sig av en riktigt tjock och stor T-benstek eller Porterhouse som man sedan smaksätter med tex olivolja och citron men vanligtvis rosmarin och vitlök
Receptet kommer i stora del från SvD. Så gjorde jag med den här högreven som jag serverade med ett smör blandat med honung, mynta och vitlök, tillsammans med ett mos på vita bönor med citron blev det en riktig höjdare
Lägg i en stor gryta som har lock. Den här gången fick det bli en fin bit fransyska (har även gjort med högrev), som tillsammans med potatis, morötter, äpplen, öl och en viltkrydda blev en njutbar alltiettmiddag serverad i djupa tallrikar och med både gaffel, kniv och sked som hjälp
Salta och peppra runt om och bryn högreven i smör i en stor gryta. högrev. Sätt ugnen på 150 grader och låt högreven ligga i rumstemperatur i minst en timme innan du börjar laga grytan