Högrev mejram recept

Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör

Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör

6 1800 g högrev 2 msk salt 1 1/2 morötter 1 1/2 gula lökar 1 bit rotselleri (à ca 100 g) smör till stekning 1 knippa mejram alt torkad mejram (1 knippa motsvarar 1 msk torkad) 1 knippa timjan 3 lagerblad 15 vitpepparkorn ev salt och nymalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Röda grytan

Röda grytan

högrev eller ytterlår. ½ tsk mejram. högrev eller ytterlår. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, tomater, timjan och mejram
Lyxig gulaschgryta

Lyxig gulaschgryta

Lägg den i grytan tillsammans med salt, paprikapulver, citronskal, timjan, mejram, vitlök, kummin, cayennepeppar, vatten och smulade buljongtärningar
Klassisk Gulasch

Klassisk Gulasch

4 500 g högrev 1 msk olja till stekning 4 gula lökar 1 röd paprika 1 chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 msk tomatpuré 5 vitlöksklyftor 1 msk mejram 5 msk paprikapulver 1 msk hel kummin 1 tsk salt 1 krm peppar 4 medelstora potatisar 250 g rotselleri 2 morötter 2 liter oxbuljong (tärning eller konc fond + vatten) ev 1/2 tsk sambal oelek Till servering gräddfil finhackad persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ärtsoppa med fläsk i Crock-Pot

Ärtsoppa med fläsk i Crock-Pot

Långkokt chili på högrev med ostronskivling. Ärtsoppa med fläsk i CrockPot Save Print Ingredienser 1 kg torkade gula ärtor 1 rimmat fläsklägg 2 hela skalade morötter 2 hela gula lökar 2 kvistar timjan 3-4 lagerblad 2 kvistar mejram 1-2 l vatten Gör så här Lägg ärtorna i blöt över natten och skölj noggrant av dem på morgonen. 2 kvistar mejram
Godaste gulaschen

Godaste gulaschen

Lägg ner i grytan tillsammans med tomatpuré, pressad vitlök, mejram och paprikapulver. 500 g högrev. 1 msk mejram
Gulaschgryta med kabanossen

Gulaschgryta med kabanossen

½ tsk mejram. 500 g nötkött tex märgpipa eller högrev. Putsa köttet fritt från hinnor och fett. Skär i jämnstora, små bitar
Ungersk Gulasch med ungerskt potatisbröd

Ungersk Gulasch med ungerskt potatisbröd

En mustig ungersk gryta gjord på högrev med smak av paprika. 1 kg högrev, hacka och skär i grytbitar. 1 msk mejram. 1 kg högrev, hacka och skär i grytbitar. 1 msk mejram
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Jag gjorde soppan på högrev och tyckte att det blev väldigt gott. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött2 st gula lökar4 st vitlöksklyftor4 st potatisar av fast sort (400 g)1 st morot3 msk Smör eller rapsolja2 tsk kummin, malen1 tsk mejram, malen3 msk paprikapulver3 msk tomatpuré0,5 st citron, tvättad, rivet skal och saft1,5 l oxbuljongSalt, efter smakPeppar , efter smakTillbehörgräddfilNybakat brödSkär köttet i centimeterstora tärningar. 1 tsk mejram
Gulaschsoppa på vildsvin

Gulaschsoppa på vildsvin

300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött. 1 tsk mejram, malen. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött 2 gula lökar 4 klyftor vitlök 4 potatisar fasta (400 g) 1 morot 3 msk smör (eller rapsolja) 2 tsk kummin, malen 1 tsk mejram, malen 3 msk paprikapulver 3 msk tomatpuré 0,5 citron, tvättad, rivet skal och saft 1,5 l oxbuljong salt, efter smak peppar (efter smak)
Gulasch kan aldrig vara fel

Gulasch kan aldrig vara fel

Tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och chili och fräs ytterligare ett par minuter. 700 g högrev, i små tärningar. 1 ½ msk mejram. Ungersk gulasch med citroncreme, 4-6 pers 700 g högrev, i små tärningar. 1 ½ msk mejram
Gulaschsopppa

Gulaschsopppa

400 g nötkött, gärna högrev. 2 tsk mejram. 2 tsk mejram. Det här med gulasch, det låter ju inte så himla kul egentligen

Het och Matig Gulaschsoppa på mitt vis...

Skär högrevet i ganska små tärningar. 600 g Högrev. 1 tsk mejram. Häll över rödvin och vatten så köttet täcks samt lägg 1 lagerblad, kummin och mejram. 600 g Högrev. 1 tsk mejram
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Tillsätt tomatkross, vatten, fond och mejram. 500 g högrev. 3 msk hackad färsk mejram. Bryn köttet i olivolja
Gulaschgryta med paprika

Gulaschgryta med paprika

Salta och krydda grytan med citronpeppar, paprikapulver, timjan, mejram, kummin och urkärnad och hackad spansk peppar
"Hej mitt vinterland..." Nu är soppan klar!

"Hej mitt vinterland..." Nu är soppan klar!

Späd med buljongen och krydda lätt med salt och peppar, kummin och mejram och citronskal. 500 gr finputsat högrev. 1 tsk mejram. 500 gr finputsat högrev. 1 tsk mejram
Oxköttgryta med bandspaghetti

Oxköttgryta med bandspaghetti

purjo, mejram, timjan och. purjo, mejram, timjan och. 500 g nötkött av högrev. 500 g nötkött av högrev. OXKÖTTGRYTA MED BANDSPAGHETTI