Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Bind upp köttet med bindgarn, för att köttet ska få en jämnare tillagning. högrev. Blanda peppar, chiliflakes, spiskummin, flingsalt, rörsocker och riven vitlök, och gnid in i köttet
Ibland är det riktigt gott med en mustig köttgryta. Den hyffsat långa koktiden gör att man kan använda i stort sett vilket slags nötkött som helst och det blir ändå väldigt mört och fint
På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Steken skall fortfarande hålla ihop men vara så mjk så att man kan dra fibertrådar av kött från den. Det är en konst att få till en högrev så den är lika skivbar som en oxfilé och samtidigt så den smälter på tungan
Högrev med ben är en billig och god köttbit, men kräver rätt lång tillagningstid. En hel del fett är insprängt i köttet, det bidrar till den goda smaken
skyn från köttet. Högrev är en härlig råvara, men den behöver tid för att bli riktigt mör. Salta och peppra köttet och bryn det i smör i en ugnssäker gryta tillsammans med fläsket
Innan servering "trådade" jag upp köttet med en gaffel. Recept1 kg högrev (gärna krav/gräsbeteskött) 2 morötter4 vitlöksklyftor1 gul paprika 1 gul lök2 schalottenlökar 3 lagerbladFärska, hackade örter (jag tog timjan, persilja, oregano idag) Salt, peppar 2 dl vatten 1 msk kalvfond Jag grovhackade lök och grönsaker, gav köttet lite stekyta, saltade och pepprade rejält runt om. 1 kg högrev (gärna krav/gräsbeteskött) 2 morötter
Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform. Låt köttet vila en halvtimme. 1,6-2 kg högrev utan ben. 1,6-2 kg högrev utan ben salt svartpeppar
Bryn köttet. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev