Hållbart grötbröd
Stickan o snickar'n
Stickan o snickar'n

Hållbart grötbröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ½ l gröt
  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • ½-1 tsk salt
  • 7-8 dl vetemjöl
  • mjölk till pensling
  • grötgryn till garnering

Beskrivning

    1.Lös jästen i fingervarmt vatten och blanda i gröten.

    2.Tillsätt salt och knåda degen med vetemjöl till rätt fast konsistens eftersom gröten gör den lösare under jäsningen. Låt jäsa.

    3.Forma degen till ett runt bröd och lägg i en smord rund form. Tryck med en mjölad stekspade brödets yta i fyra delar. Låt jäsa.

    4.Pensla med mjölk och strö över grötgryn.

    5.Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.