800 g biff, hängmörad, i 4 skivor smör, till stekning salt svartpeppar, nymalen. 800 g biff, hängmörad, i 4 skivor smör, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Torka biffarna och putsa bort eventuella senor. Salta och peppra biffarna och stek dem i 1–3 minuter på varje sida (beroende på hur pass rött kött du vill ha). 800 g hängmöradbiff, i 4 skivor. 800 g hängmöradbiff, i 4 skivor smör till stekning salt och nymalen svartpeppar
Putsa biffen. 1 kg utskuren biff (gärna hängmörad). Gratäng. Skala potatis, rotfrukter och vitlök. Skär potatis och rotfrukter i bitar och finhacka vitlöken
Krydda köttet med kryddblandningen, spraya på olja och grilla biffen tills blodet börja komma upp till ytan eller när köttet har en innertemperatur på 50 grader. 250 g hängmöradbiff per/person
Jämför en hängmöradbiff med en från snabbköpet så förstår du varför. Är det ett väldigt tufft kött, tänk rostbiff, så är riktigt tunna skivor att fördra
Våra små biffar bestod av hängmöradrostbiff från Sandströms ,med tjock fettkappa kvar. Det spelar ingen roll att det har bloggats om biff och bea till förbannelse, för åratal sedan, och att Isobel Hadley-Kamptz redan har skrivit vad som kanske måste betecknas som en fantastisk hyllning och samtidigt en genial tillagningsbeskrivning till ovan nämnda rätt