Riv osten. Här snackar vi inte bara, utan det är verkligen ett äkta hälsobröd. Det här hälsobrödet har mindre kolhydrater och är gjort på ekologiska frön och blåbär som kroppen mår bra av
Det här brödet smakar fantastiskt med bara ost och smör, eller som en lite lyxigare macka som här. Ett riktigt hälsobröd fullt av smak, med grova ingredienser som ger ett skönt tugg och ett fantastiskt näringsvärde
” Så lyder Pågens egna slogan för det välkända brödet men detta bröd är även om det innehåller både surdeg och en hel del fullkorn inget hälsobröd, då det samtidigt innehåller ganska rikligt med socker, mycket mer än i de flesta andra industritillverkade matbröd även om det ofta finns mycket dolt socker i andra varianter av industribröd också
Jag är trött på färdigt bröd, för hur gott är det inte när man har låtit det svalna några minuter efter det kommit ut ur ugnen och sen bre på ett lager av smör och en skiva ost som sakta smälter in i det nygräddade brödet
Riv osten. 8 bitar hälsobröd. 1 dl sesamfrön (Saltå Kvarn)1/2 dl solroskärnor (Saltå Kvarn)1/2 dl kruskakli (Saltå Kvarn)2 msk linfrön (Saltå Kvarn)2 tsk fiberhusk (malda physilliumfrön)2 st torkade aprikoser finhackat (Saltå Kvarn) (kan såklart uteslutas för ännu mindre kolhydrater)1/2 tsk havssalt1 tsk bakpulver4 ekologiska ägg2 dl ost (jag hade Jarlsberg, som är en ost utan tillsatser)Gör såhär. Blanda de torra ingredienserna med ägg och ost och låt stå och gona till sig i ca 5 minuter. 2 dl ost
Det blir ungefär som en rågkaka i konsistensen, saftig och mjuk och med en god brödsmak som däremot inte påminner om rågkakor utan mer om "hälsobröd" med ganska kraftig och rustik smak