18 stycken11 dl rågsikt5 dl filmjölk1 dl sirap2 tsk salt3 tsk bikarbonat1 msk brödkryddor, eller 1 tsk anis och 1 tsk fänkålvetemjöl till utbakningGör en deg, tag upp den på bakbord och arbeta in ca 1 dl vetemjöl
Bakas och gräddas på samma sätt, som Doris goda hällakakor. 4 dl mjölk3 dl grädde1 pkt jäst1 msk salt2 flaskor sirap1 mellanstor ask messmör1 påse grahamsmjöl1 påse vetemjöl1 påse rågsikt1 påse hjortonsaltVetemjöl till utbakningGör degen och låt den jästa minst en timme
cirka 50 kakor5 l mjölk 1,5 paket jäst3 dl grädde3 dl ljus sirap8 dl socker1 msk hjorthornssalt1 msk salt3 påsar malda brödkryddor1 påse rågsiktvetemjöl, börja med två påsarGör så här
1. Koka äggen (hårdkokta). 2. Dela sparrisen i mindre bitar (ca 2cm) och koka den varsamt. 3. Slå majonäsen. 4. Lägg upp brödskivorna på varsin tallrik
Jag kavlade mina väldigt tunt så de blev nästan lite lika hällakakor istället. Hade ett halvt jästpaket och havremjölk kvar efter scones- & focacciabakningen i söndags så igår tog jag tag i tekaksbakningen som skulle bli av
Koka äggen. Börja sedan med att röra ihop fyllningarna och smaka av med salt och peppar. Var försiktig med för mycket crème fraiche så rörorna inte blir för rinniga
Brödet jag använt är Hällakakor från Polarbröd. En klassisk räkmacka med majonäs, citron, vitt bröd och lite sallad fick bli dagens lunch och det var inte helt fel