Gurkraita med ärtskott – indisk yoghurtsås med gurktärningar och ärtskott kryddad med rostad spiskummin & rostade svarta senapsfrön, salt och färsk vitlök
Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indisk kyckling curry som innehåller väldigt många olika kryddor
Gurkraita. Fläskkarré. Värm ugnen till 175°C. Blanda oystersås, sambal oelek och sesamfrö. Lägg köttet i en ugnssäker form och pensla med såsblandningen
Servings. 4 (varmrätt). Cook Time. 20 Min. Ångad lax med sotad knipplök, friterad äggula och. 4. 15 Min. Grillad tonfisk med vitlök, tomat, kapris och oliver
Vegetarisk Pakora med mango chutney och gurkraita blev verkligen en hit hos oss förra helgen. Vi matchade pakoran med manog chutney, rött ris som ger mer tuggmotstånd och så även en gurkraita
En fräsch gurkraita med rostad spiskummin blir pricken över i. Gurkraita2,5 dl turkisk youghurt1 kryddmått hel spiskummin1/4 gurka1/2 tsk saltRosta kumminfröna i en het stekpanna tills det börjar dofta
Gurkraita. Gurkraita. Indiskt tomatris som smakar fantastiskt. Den är full med smakar och så god att den egentligen kan serveras som en hel rätt utan något bredvid