Guacamole. Tillsätt mixen tillsammans med en skvätt olivolja, rapsolja, lite pressad lime, salt och peppar till avocadon och blanda och mosa ihop det med en gaffel
Gör guacamolen genom att mosa avokadon och blanda med övriga ingredienser. Sweet chiliguacamole. Hinner inte fota medans det är ljust ute och inne blir det skrutt
Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finare guacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den inte missfärgas
Gott som tillbehör är en guacamole eller tzatiski och en stor sallad. Fräs lök, vitlök och chili i rikligt med olivolja (oljan ska täcka kastrullens botten)
Servera med en guacamole, créme fraiche, sallad, salsa och tortillas och andra tillbehör du gillar. Så här i höstrusket passar det perfekt med en riktigt värmande chili
Bönchilin serveras med fördel med gräddfil, hackad rödlök, tortillas eller varma majschips (jag experimenterar med att göra egna), färsk koriander, riven lagrad ost, goda grönsaker och skivad avokado eller guacamole
Servera chilinmed nachos, gräddfil, guacamole, ost och sallad. Guacamole. I helgen gjorde vi en chili för första gången, det tar ganska lång tid men det är det värt
börjar med två rågade matskedar av guacamole och därefter grönsakerna. Som ni förstått är det en raw wrap men den skulle kunna kompletteras med stekta soja-, quorn- eller seitanfiléer (eller andra valfria filéer)