Grovt pitabröd recept

Pitabröd med grillade grönsaker och fetaost

Pitabröd med grillade grönsaker och fetaost

Fyll pitabrödet med grönsaker, fetaost, kikärter, färsk mynta och en klick tzatziki. Grilla eller värm pitabrödet 2 minuter i ugnen precis till servering. 4 pitabröd
Pitabröd

Pitabröd

Om ni lusläste mitt förra inlägg om fetaostbiffarna så kanske ni kommer ihåg att jag skrev att vi åt dem tillsammans med pitabröd
Pitabröd med tonfiskfyllning

Pitabröd med tonfiskfyllning

Hacka purjon fint, riv moroten grovt och tillsätt purjolök och morot till ostblandningen tillsammans med dijonsenap och majonnäs
Pitabröd med fläsksida grillad paprika och gurka

Pitabröd med fläsksida grillad paprika och gurka

Det här är en variant på David Changs vid det här laget välkända Pork Buns men eftersom det ibland inte finns inspiration eller tid till ångbakning så blev det pitabröd, tillsammans med lite grillad paprika och sockersaltad gurka så blev det mycket lyckat
Köttfärswok i pitabröd

Köttfärswok i pitabröd

Strimla vitkål, skala morot och riv grovt, strimla löken. Sa någon pitabröd. Vi älskar ju wok i vår familj så det här är ett bra recept man drygar ut genom att äta det i pitabröd
Gyros i pitabröd med tzatziki

Gyros i pitabröd med tzatziki

Servera i varma pitabröd med tzatziki, strimlad isbergssallad, skivad tomat, gurka och rödlök. 1pitabröd
Grillad lax i pitabröd

Grillad lax i pitabröd

Jag rev gurkan grovt, saltade lätt på den och kramade ur vätskan. Laxspett med sallad och en kall gurksås i nygräddade pitabröd
Nyfikenbollar i pitabröd

Nyfikenbollar i pitabröd

Mixa kikärter, nötter och bröd grovt i en matberedare. Ella var väl inte lika impad, hon åt mest pitabröd och grönsaker
Mustig kycklinggryta med pitabröd

Mustig kycklinggryta med pitabröd

Servera med pitabröd. pitabröd. Skala och klyfta löken. Skala och hacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i en gryta med olja
Currykryddat vitkålsfräs

Currykryddat vitkålsfräs

Skala löken och hacka den grovt. crêpes eller pitabröd. Currykryddat vitkålsfräs är en väldigt god, enkel och billig maträtt som går att använda på många sätt
Mezemiddag

Mezemiddag

Det här är vad jag bjöd på (det som inte syns på bilderna är pitabrödet vi även hade till). )½-1 gurka, grovt riven (jag kärnar inte ur den)1 tsk salt2 krm grovmalen svartpeppar2 vitlöksklyftor, pressade½ dl dill (har inte tidigare testat med dill, men det blev jättegott)3 dl matyoghurt2 msk olivoljaStrö saltet över den rivna gurkan och låt stå ca 10 minuter
Kycklingpita

Kycklingpita

Skölj och hacka koriandern grovt och tillsätt till tomaterna. Värm pitabröden på någon minut på båda sidor på grillen, i ugn eller en panna