22 Jun. 15. 19. Twitter. Facebook. Grova surdegsfrallor med fikon och rostade mandlar. 0kommentarer. Det är något alldeles speciellt med att baka eget bröd
Den vackert krackelerade skorpan. - En av oändliga anledningar till att älska surdegsbröd. Dag 1, kväll. 1 dl surdegsgrund3 dl rågmjöl3 dl ljummet vattenAtt göra
Skorpor till utflykten proppade med nyttigheter som nötter, apelsin och kardemumma. Vi har gjort de här skorporna många gånger tidigare och det är bara att ställa sig och göra en omgång till så att vi har till alla sommarens utflykter
Saras grova rågfrallor. För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att bli lika frälsta som han var
För mig är skorpor sånna där snustorra saker med kardemummasmak som man köper i en stor påse och fick tillsammans med blåbärssoppa när man var liten och varit magsjuk
Bröd. Med rejäl skorpa och luftbubblor. Rostat, knaprigt och oändligt gott. Mmmm. Idag blir det grytbakat chiabröd till frukost, lunch och middagssoppan