Jag äter drösvis med morötter. Riktigt goda blev de här grova hälsobullarna, det intygar även maken. I år hade vi tur med morotsskörden, och fick riktigt mycket, och när den inte räcker till köper jag helst ekomorötter i affären
Skala och dela morötterna i grova stavar. Skala palsernackorna och skär i grova stavar. Fick bli biffar med ugnsrostade rotsaker, potatis och palsternacka tillsammans och sedan balsmavinägerrostade morötter
2 större morötter. Riv moroten och kålen grovt, alt hacka/strimla vitkålen. Hacka löken. Rör samman grönsakerna, mjöl, bakpulver och kryddor samt äggulorna
Hetta upp en stekpanna, fräs de rivna morötterna i smöret. Blanda keso, grädde, ägg, ost o morötterna. Hetta upp en stekpanna, fräs de rivna morötterna i smöret
Om du inte redan rivit morötterna grovt kan du göra det nu, och hacka valnötterna. 80 gram (2 dl) grovrivna morötter. Jag använde kitchen aid maskinen med degkrok på, starta på låg hastighet och häll i havremjölet och morötterna, så häller du i grovmixen lite i taget och kesam, degen ska inte vara helt torr och gå att knåda utan lite kladdig men heller inte rinnande öka hastigheten till medel och låt maskinen jobba nästan 5 minuter, ha i valnötterna mot slutet. 80 gram (2 dl) grovrivna morötter
I veckan testade jag att göra dessa morötterna till en sallad med räkor i. Jag får säga dessa blir väldans goda, det finns ju picklad rödlök också, men morötter är lite mer snällare