4 skivor grovt rågbröd. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 päron ½ fänkål 250 g KESO® cottage cheese ekologisk naturell 1 tsk dijonsenap 1 krm salt ½ krm svartpeppar ½ dl hackad färsk gräslök 4 skivor grovt rågbröd 8 skivor kallrökt skinka
4 skivor grovt rågbröd. Kärna ur och hacka päronet fint. Strimla fänkålen tunt, t ex med en osthyvel. Blanda cottage cheese med senap, salt, peppar, gräslök, päron och fänkål
Mixa feta, avokado och soltorkad tomat till en grov röra. I helgen blir det en tur till svampskogen och då tycker jag det är perfekt att ha med några matiga smörgåsar
Riv löken grovt och blanda med ströbröd, grädde, kalvfond och kryddor. I stora drag gör man en köttbullesmet, men istället för att forma den till bollar gör man avlånga järpar, som man sedan klär in i två skivor rökt skinka, sådan skinka som man har på smörgåsen
Mixa sedan soppan lite slarvigt så att det blir lite grova bitar kvar. Servera med baconströssel, färskost, basilika och komplettera med bröd eller smörgås av något slag
Sconesen blir då ljusare, inte lika grova. Passar jättebra till utflykten eller till söndagsfrukost eller brunch när man kanske vill ha något mittemellan smörgås och fikabröd
I stället för smörgås till åt vi vegetariska matmuffins, som fanns färdiga i frysen. 350 g savoykål250 g broccoli - även stammen1 rejält stor vitlöksklyfta9 - 10 d1 vatten3 - 4 vegetariska buljongtärningar3 msk Kunglig Sallad2 dl valfri grädde50 g getost + lite extra att smula ned i soppan vid serveringStrimla savoykålen grovt, och dela broccolin i mindre bitar