Saftiga, supergoda i all sin enkelhet och enkla att göra. Snart lunch. Jag är superhungrig. Kanske inte bästa tillfället att blogga om goda frukostfrallor, men jag gör det ändå
De här lättbakade grova limporna känns nyttiga och är inte så söta i smaken. I originalreceptet, som finns i boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red), står det att degen ska jäsa i två timmar, men jag brukar använda kall degvätska och låta degen jäsa över natten så att jag kan baka ut limporna direkt på morgonen istället
När degen jäst klart delar du den i två delar, knåda och forma till limpor. Lägg limporna på en smord plåt alternativt med bakplåtspapper och låt jäsa cirka 40 minuter
Gillar ju som ni märker bröd med frön och nötter, brukar göra frallor av denna deg, men för att göra det lite enklare för mig så gräddade jag dom i två avlånga bakformar denna gång, ökade bara mängden vatten med 50 gram, blev ett mycket gott bröd, krävs ju att man har en hel del surdeg klar
Koka upp rågkrosset med 2 dl av vattnet. Blanda i margarinet, salt och det resterande vattnet. Rör ut jästen med lite av vattnet och tillsätt sen hela vattenblandningen
För två limpor behöver du. För två limpor behöver du. Då det började bli dåligt med bröd här hemma så ställde jag mig och bakade lite limpa igår, blev 2 stycken limpor. När den jäst klart delar du den i 2 delar, knåda och forma till limpor. Lägg limporna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa igen i cirka 40 minuter. Grädda limporna efter det i nedre delen i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter
En av favoriterna är danska limpor, som är lite mer ett koncept än ett recept. Rejäla limpor. Linda in limporna i en bakduk för att låta dem svalna, förvara sedan i plastpåse
Om du har låtit limporna jäsa i kylen över natten, tar du ut dom samtidigt som du sätter på ugnen. Baka lite grova limpor idag, det blev två bröd då jag gräddade dessa i stora avlånga bakformar på 3 liter, eller om de är på 3,5 liter, har du inte så stora bakformar blir det nog lagom att dela degen i tre delar och grädda dom i 1,5 liters avlånga bakformar. 2 stora limpor. Ställ in limporna i ugnen, sänk genast till 200 grader och grädda tills de når en innertemperatur på 98 grader. 2 stora limpor
Jag gjorde 3 limpor som jag skivade upp och lade in i frysen, perfekt att plocka fram när man behöver lite gott bröd. Till 3 limpor behövs. Detta recept ger 3 limpor. Jäs limporna under bakduk i ca 30-40 minuter och pensla sedan med lite vatten. Ha en härlig dag 3 limpor
Ett par limpor som går snabb, lätt och smidigt att baka. Glutenfritt grovt bröd när det är som godast. 50 g jäst14 dl grov mix (Finax)8 dl ljummet vatten4 msk olja3 msk ljus sirap1 tsk saltBlanda ut jästen i vattnet
Detta var det smidigaste bröd jag bakat, behövde inte ens ta fram assistenten. Man blandar samman alla torra ingredienser och därefter vätska, klickar i en form och in i ugnen
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Vem älskar inte rabarber. Jag älskar det och det går att variera med många olika recept. Det som är viktigt är att man har bra socker så att det inte blir surt
Du kan göra ett snitt på limporna med en mycket vass kniv eller behålla dem som de är. Du kan antingen göra 2 limpor eller en stor långpanna av degen. 2 limpor eller 1 långpanna. Häll sedan ut degen på ett ordentligt mjölat bakbord och dela den i 2 delar om du vill göra limpor. Forma degen till 2 limpor- lägg dem i en brödform eller på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen i ca 15 min på 225°, sänk sedan värmen till 175° och låt dem bakas i ytterligare 25-30 min, brödet i långpannan kan behöva lite kortare tillagningstid än limporna. 2 limpor eller 1 långpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.