Barnen brukar inte vara så förtjusta i grovt bröd men detta gick åt som smör i solsken. Åhh vad jag älskar min fina hushållsassistent jag fick av maken
Grovt rågmjöl. Dag 1. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt vattnet. rörtills jästen lösts upp • Tillsätt rågmjöl och grahamsmjöl ocharbeta ihop till en deg • Låt stå övertäckt med plastfolie ochjäsa i 12 timmar
5 dl grov mjölmix, Finax grön. 5 dl grov mjölmix, Finax grön. En god limpa av den lite mörkare sorten, passar jättebra till julbordet som ett alternativ till vörtbrödet om man som jag själv inte är så förtjust i det
1 lingonlimpa3 dl vetemjöl - gärna kärnvete med fullkorn3 ½ dl grovt rågmjöl½ dl solrosfrön 1 tsk salt 1 tsk bakpulver 2 tsk bikarbonat 1 dl lingonsylt ½-1 dl mörk sirap 3 dl filmjölk Blanda ihop alla inredienser och lägg kladdet i en smord brödform som du strött havregryn i eller täckt med bakplåtspapper, och stoppa in i 175 grader varm ugn. 3 ½ dl grovt rågmjöl
Skållning200 g grovt rågmjöl300 g kokande vattenLåt stå över natten/dagen (beroende på när du bakar)25 g jäst200 g kallt vatten150 g lingonsylt400 g rågsikt10 g saltJag körde degen runt 15 min. 200 g grovt rågmjöl
Inte direkt något grovt bröd men med lite råg i. Hej Tisdag. Allt väl. En sommardag idag också. Så härligt. Var rädd att första kurstillfället skulle bli i ösregn men än så länge ser det ljust ut
Gifflar, 24 st4 dl vatten50 g jäst125 g kesella2 tsk salt2 dl grovt rågmjöl4 dl rågsikt5 dl vetemjölPensla med ett ägg och strö på grovt rågmjölVärm vattnet fingervarmt och häll det över jästen
Lingonlimpa med bovetemjöl 1 st. 1 dl grovt rågmjöl. Lingonlimpa med bovetemjöl 1 st. 1 dl grovt rågmjöl. Det här blev riktigt gott, men så var det ju en del lingonsylt i också