Grishals recept

Pulled pork o glutenfritt!

Pulled pork o glutenfritt!

Pulled pork1-1,5kg benfri fläskkarré (grishals)4-5 vitlök solo1st gul lök2,5dl Hickory Barbeque såsSalt&pepparGör så här
Pulled pork med revbensspjäll

Pulled pork med revbensspjäll

1,2 kg tjocka revben, grishals på ben, fläskkarré eller fläsklägg. 1 tsk stött eller malen fänkål. 4 msk grovhackad färsk rosmarin eller någon tsk torkad rosmarin
Porchetta i lergryta

Porchetta i lergryta

En bit fläskkarré, eller grishals som vi sa förut här nere i Skåneland, skärs upp på två håll och fylls för att sedan rullas ihop till en köttig rulltårta, och vips så kallas den plötsligt porchetta istället
Grillade laxpaket med salsa

Grillade laxpaket med salsa

Allt från grishals (karré) till göttiga grönsaker och dessert. Eftersom vi själv är usla på att gå ut till grillen (skärpning på det) och tända på så är det tur att vi har vänner och familj som gärna gör det
Två-gånger-i-grytan-kött

Två-gånger-i-grytan-kött

Fläskkarré (eller grishals som man säger ibland) är den främre delen av grisens rygg, mellan huvudet och kotlettraden
Ferran Adriàs thaicurrygryta…nästan.

Ferran Adriàs thaicurrygryta…nästan.

Skär 600-700 g benfri fläskkarré/grishals i tunna skivor och salta och peppra väl. Jag hade helt missat boken ”Familjemiddagen” av Ferran Adrià, ni vet den där spanjoren med den legendariska restaurangen El Bulllí
Långdragen grishals

Långdragen grishals

1 kg grishals.   1 kg grishals. Eller fläskkarré som det heter utanför Skåne. Men det är halsen på grisen och den gör sig utmärkt i detta långkok inspirerat av den amerikanska klassikern pulled pork
Ett dragen grishals

Ett dragen grishals

Då har vi fredag igen,vilket jag tycker är perfekt eftersom det är min fridag numera. Helgen blir ju så mycket längre, man kan ju t
Igår var det fredag...

Igår var det fredag...

Grishals (eller som det också heter - karré) i skivor, marinerade i rött vin, japansk soya, ingefära, s&p och olja

Regn, rusk och nöje

Som huvudrätt valde jag "grishals" eller pork collar som det hette på engelska, som hade kokats i 7 timmar

Harpaté

5 kg grishals. Bena ur köttet och hacka i små bitar. Gör i ordning gelatinet så att det blir flytande. Klä en eller flera djupa ugnsfasta porslins- eller keramikformar i botten med fläsksvålen