1,2 kg tjocka revben, grishals på ben, fläskkarré eller fläsklägg. 1 tsk stött eller malen fänkål. 4 msk grovhackad färsk rosmarin eller någon tsk torkad rosmarin
En bit fläskkarré, eller grishals som vi sa förut här nere i Skåneland, skärs upp på två håll och fylls för att sedan rullas ihop till en köttig rulltårta, och vips så kallas den plötsligt porchetta istället
Allt från grishals (karré) till göttiga grönsaker och dessert. Eftersom vi själv är usla på att gå ut till grillen (skärpning på det) och tända på så är det tur att vi har vänner och familj som gärna gör det
Skär 600-700 g benfri fläskkarré/grishals i tunna skivor och salta och peppra väl. Jag hade helt missat boken ”Familjemiddagen” av Ferran Adrià, ni vet den där spanjoren med den legendariska restaurangen El Bulllí
1 kg grishals. 1 kg grishals. Eller fläskkarré som det heter utanför Skåne. Men det är halsen på grisen och den gör sig utmärkt i detta långkok inspirerat av den amerikanska klassikern pulled pork
5 kg grishals. Bena ur köttet och hacka i små bitar. Gör i ordning gelatinet så att det blir flytande. Klä en eller flera djupa ugnsfasta porslins- eller keramikformar i botten med fläsksvålen