Gör chilimajon och salsan under tiden. Gnid in laxen med rub, och låt den marinera i rumstemperatur i 20 minuter eller i kylskåp över natten. 1Salsa. 1Servera den nygrillade laxen och potatisen med chilimajo och salsa
Lägg också i vitlöksklyftorna och den grillade paprikan. Smaka av med salt och peppar. En klick Salsa Verde är också god att vända ner i nykokt färskpotatis
Igår grillade vi färsk lax, så gott. Jag serverade med ugnsrostad sötpotatis och majonnäs. Häll över saft från en halv lime och krydda med Santa Marias Fish and seafood och färsk basilika
Asiatisk salsa1 avokado1 morot1 schalottenlök 1 tomat1/2 gul paprikaTärna avokadon och tomaten, hyvla remsor av moroten med potatisskalare, finhacka schalottenlök och paprikaDressing1 lime (saft och finrivet skal) 1/2 vitlöksklyfta (finhackad)1 msk ingefära (färsk, riven)1 tsk chili (finhackad)1 msk olivolja1 tsk ljus soja1 krm fisksåsRör ihop och blanda samman med grönsakerna. Limesås att toppa med1 dl majonäs (gärna egengjord eller Hellmans)Rivet skal från 1 limeSaft från 1/2 limeSalt, cayennepeppar Hoppas det smakar
Tillsammans medSalsa Verde så blev det en mycket lyckad smakkombination. Jag gillar verkligen lammkött men jag är inte helt överens med alla styckningsdelar då jag tycker att det är så lite kött på varje bit
Vik ihop folien till ett paket med öppningen uppåt. En riktig goding som tyvärr inte kommit upp på listan förrän nu men det får vi kanske ta igen genom att göra det snart igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.