Gris vinäger recept

Dragen gris. Grisen är ju det godaste djuret.

Dragen gris. Grisen är ju det godaste djuret.

Lägg i en bunke och häll på vinäger, citrussaft och salt. Ni som läst mig tidigare vet ju redan att grisen är det godaste djuret (det är laxen som är det ondaste) men det tål att påpekas igen och igen
Sugen på kinamat?

Sugen på kinamat?

Köttet vi använde oss av är en så kallad Picnicbog, dvs ett stycke benfritt kött från framdelen av grisen
Kamben med hemmakokt glaze

Kamben med hemmakokt glaze

Det passar till nöt, vilt och gris. 1 msk vinäger. 1 msk vinäger. Ni som följer denna hemsidan /bloggen har ju lärt er att när jag är beredskapsledig brukar jag göra något lite extra
Pulled pork med vitlök- och fetaostsås

Pulled pork med vitlök- och fetaostsås

Trots pulled pork-vågen som drog in förra året har vi fortfarande inte provat på att laga det själv så vi tänkte att nu var det dags även för oss att dra en gris
Fläskfilégryta med dijon

Fläskfilégryta med dijon

Fläskfilé är absolut inte min favoritstyckningsdetalj från grisen. Smaka av med salt, peppar och vinäger, tillsätt ev mer senap om du vill ha en tydligare senapssmak
Kinagryta med kassler.

Kinagryta med kassler.

För att göra en lång historia kort så har Gema-livs, där Håkan jobbar som charkuteriest, börjat sälja griskött från en ny lokal leverantör
Laxgryta med spenat och apelsinkräm

Laxgryta med spenat och apelsinkräm

Blanda det rivna apelsinskalet med kvarg, vinäger och socker. 1 msk vitvinsvinäger. Apelsinkräm. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten
Enkel fisksoppa med alioli

Enkel fisksoppa med alioli

Ett pinot gris från Alsace som heter Pierre Sparr. Om soppan behöver lite mer syra tillsätts vinägern. Lägg gulor, pressad vitlök, senapspulver, vinäger, salt och peppar i en bunke
Korv med bröd

Korv med bröd

En argentinsk chorizo med en blandning av biff och gris, kryddad med rökt paprika och vitlök, rött vin som vätska
Kotlett med potatis- och sparrissallad och crème fraiche bearnaise

Kotlett med potatis- och sparrissallad och crème fraiche bearnaise

Häll på vinäger och smaka av med salt och peppar. 4 skivor kotletter av gris (med el utan ben). 3 msk balsamvinäger. 4 skivor kotletter av gris (med el utan ben) 10 blad färsk salvia Salt Peppar 2 msk flytande margarin Potatis och sparrissallad 8 fasta potatisar, skalade och delade i 4 bitar/st 3 msk (250 ml) olivolja extra virgin 2 rödlökar, skurna i skivor 2 morötter, skalade och skurna i strimlor 3 stjälkar blekselleri, 1 cm bitar 12 gröna sparrisar, skurna i 2 cm bitar 3 msk balsamvinäger Salt Vitpeppar, nymald från kvarn Sås 1 brk crème fraiche bearnaise
Svartsoppa

Svartsoppa

går bra med gris också. Vispa samman blod, vetemjöl och vinäger. 5 dl vinäger. Koka den kraftiga buljongen med alla kryddor
Bakad fläsksida med coleslaw och matvetesallad med granatäpple och thaibasilika

Bakad fläsksida med coleslaw och matvetesallad med granatäpple och thaibasilika

gris,. Blanda upp tillsammans med sirap och vinäger till en dressing. grisar,. 0,8kg hel fläsksida0,4kg spetskål0,1kg äpple2 schalottenlökar5 dl matvete1 granatäpple1 krk thaibasilika1 röd spansk peppar2 dl majonnäs (gärna hemslagen, recept längre ner)SaltSvartpepparMalen ingefära½dl vit sirap½dl vitvinsvinäger. 3 äggulor3 dl rapsolja1 tsk dijonsenap2 tsk vitvinsvinägerBlanda äggulor, dijonsenap och vinäger i en bunke