Doften är stor och bärig med toner av jordgubbar, röda vinbär och smågodis. Ni som läst mig tidigare vet ju redan att grisen är det godaste djuret (det är laxen som är det ondaste) men det tål att påpekas igen och igen
Grisarna är inte särskilt skygga heller och en bit utanför stan springer de faktiskt omkring på gatorna och mellan husen och är ibland inne på folks tomter
Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad
Camilla köpte sedan hem Lammrostbiff och bearnaisesås från "Lammet & grisen". Sist men inte minst en efterrätt bestående av chokladdoppade jordgubbar, lika enkelt som gott
Men även ett spel som för mig var nytt - kasta gris. Toppa med jordgubbar och riven choklad. Man kastar helt enkelt två små grisar och får poäng utifrån hur de landar
Gott att bara ta ett glas eller till smakrika rätter av fågel, gris eller stekt fisk. Doften är stor och bärig med toner av jordgubbar, röda vinbär och smågodis
Istället för Fläskkött Här nere i Turkiet är det som bekant lite ont om griskött. Muslimerna äter ju ingen gris, men jag har hittat en väldigt bra ersättare
Det luktade kryddor, nötter, torkad frukt, färsk frukt som drakfrukt, mango, meloner, jordgubbar, hallon, bläåbär och det fanns färsk frukt att köpa i en plastmugg för ca 1. a fick den här fina olivoljan följa med i resväskan, en vit smal lång korv som smakade nästan som en chorizo, den fina lufttorkade skinkan Pata Negra ifr den svarta grisen och så självklart den fina milda getosten som inte kostade mer än ca 16 sv
Jag vet att man inte får gnälla men jag svettas som en liten gris. Så i ugnen ”dansar” en Pavlova som ska fyllas med lemoncurd, grädde och alldeles nyplockade, lokala vinbär, körsbär och jordgubbar
Och nu när jag ändå håller på så vill jag råda er som ändå vill göra detta (och givetvis ni andra också) att äta betydligt mindre rött kött, gris och charkprodukter