Men om den färdiga grilloljan som köps i affären ersätts med en hemlagad, så slipper man få den så kolhydratladdad, som oftast de färdiga och sötade är
Pensla på grillolja på båda sidor. Koka ner rödvinet medrosmarinen tills hälften av vätskan återstår. Blanda cremé fraiche med såsmix, uteslut vattnet från tillagningsinstruktionerna för såsen
Servera med någon god potatis, tex klyftpotatis, nypotatis du gjort i ugnen, eller bakpotatisen med parmesan och rosmarin som finns här som recept på sidan
)1 skinkstek (runt 1 kg)oljavalfria kryddor (jag tog rosmarin, timjan, salt, peppar)soja (eller om man vill marinera den medgrillolja funkar lika bra)Marinera allt och låt stå och dra, (allt från 3 timmar till 12)Bryn sedan steken på hög värme i stekpanna, lägg över i en smord form
s grilloljor, marinader, glazer, såser och kryddor exponerades i ögonhöjd och jag kom hem med en s k "rub", vilket är den senaste trenden inom grillkonsten