Vi tog fram en bit hängmörat ytterlår från Mysinge kött på Öland, saltade och pepprade. 1 kg hängmörat ytterlår / salt och peppar. Smaklig spis ♥ 1 kg hängmörat ytterlår
Ytterlår från älg ca1-1,5kilo. börja med att ta fram en fryspåse, salt kryddpeppar mald vitlök pressad, olja tex raps, tillsätt chilisås o soja o olja, blanda allt i påsen, med älgytterlåren bitarna vänd upp o ner så marinaden blandas med köttet, låt stå i kylen ca två tmmar, ta fram folie o lägg ner köttet , blanda grönsaker o lök, rulla ihop så det blir väl inpackat, sätt på grillen, grilla på mitten vänd efter 15-20 minuter kolla o vänd köttet tills det blir färdigt, serveras med potatissallad o varför inte en kall öl till, mycket god rekommenderas till vårgrillarna
Den här sommaren har jag inte grillat riktigt lika mycket som jag brukar. Jag använde ytterlår av nöt men det går lika bra att använda billigare delar, eftersom den ska koka så länge att det blir mört hur som helst
Ytterlår. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart
, Årets Kock 2016, hur du benar ur en lammstek anatomiskt och får ut fina styckdetaljer från benet så som lammlägg, innanlår, rulle, fransyska, ytterlår och rostbiff