Makrillen. 6-8 färska makrillar 2 knippen dill 2500 g smör flingsalt peppar, från kvarn Ugnsfolie. 5 dl matyoghurt 6 syrliga äpplen 6-7 stjälkar stjälkselleri 0,5 msk honung, flytande En rejäl skvätt saft från färsk citron variera själv beroende på hur sur citronen är 2-3 klyftor vitlök 1 knippe färsk persilja
Grillade dom över riktigt varm glöd till de fått riktigt knaprigt skinn och mycket färg. Hackade persilja och blandade med olivolja, citron och salt och fyllde fisken med det
Marias sallad med rökt makrill och vitlöksdressing. Gambas al olio et aillo Räkor utan skal Chili Vitlök Olivolja Salt, peppar Hackad persilja Skala och skiva vitlöken
Marias sallad med rökt makrill och vitlöksdressing. Gambas al olio et aillo Räkor utan skal Chili Vitlök Olivolja Salt, peppar Hackad persilja Skala och skiva vitlöken
Marias sallad med rökt makrill och vitlöksdressing. Gambas al olio et aillo Räkor utan skal Chili Vitlök Olivolja Salt, peppar Hackad persilja Skala och skiva vitlöken
Marias sallad med rökt makrill och vitlöksdressing. Gambas al olio et aillo Räkor utan skal Chili Vitlök Olivolja Salt, peppar Hackad persilja Skala och skiva vitlöken
Marias sallad med rökt makrill och vitlöksdressing. Gambas al olio et aillo Räkor utan skal Chili Vitlök Olivolja Salt, peppar Hackad persilja Skala och skiva vitlöken
Marias sallad med rökt makrill och vitlöksdressing. Gambas al olio et aillo Räkor utan skal Chili Vitlök Olivolja Salt, peppar Hackad persilja Skala och skiva vitlöken
Och makrillengrillade jag i bara två tre minuter på varje sida. Hela grillade fiskar fyllda med örter, citron och smör och potatispaket med potatis, lök, rädisor och bönor på grillen
Fisksäsongen är ju i princip slut till våren, men nu kommer makrill och strömming i maj och juni. Njut av att åter använda färska kryddor i matlagningen, strössla basilika eller persilja över maten, gnid in kött och kyckling med rosmarin, tillsätt mynta i såser, efterrätter och theer