Två manusförfattare och två grillade fiskar
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers
  • 2 hela, urtagna fiskar t ex laxforell och makrill
  • 0,5 citron smör
  • 1 dl färska örter (persilja, dill, gräslök, salvia)
  • 20 färskpotatisar
  • 4 färska gula lökar
  • 20 st sockerärtor
  • Smör
  • Flingsalt
  • Citron
  • 2 dl créme fraishe
  • 1 burk röd kaviar
  • Salt
  • 1 Tänd grillen.
  • 3 Skär löken i klyftor, rädisorna i skivor och bönorna i stavar.
  • 4 Lägg alltihopa och några smörklickar och flingsalt på fyra foliark som du kan stänga ihop som små påsar. Lägg på grillen samtidigt som fisken. Låt dem ligga på i ca tio minuter på ytterkanten av grillgallret.
  • 5 Hacka örter och fyll fiskarna med örter, tunna citronskivor och smör. Lägg i ett halster och grilla bara några minuter på varje sida. Börja med att ge fisken en yta på varje sida, lägg sedan på locket i några minuter med litet luftintag och låt den eftergrilla.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.