Pinfärsk makrill hör sommaren till här ute på västkusten. Jag serverade den med färskpotatis och dillmajonnäs - egentillverkad, men självklart går det bra att använda färdig majonnäs
Nygrillademakrillfiléer. Makrillen. färskpotatis. 12 makrillfiléer. Pensla makrillfiléerna med någon droppe olja, salta, peppra och lägg på riktigt het grill 3-4 minuter per sida. 12 makrillfiléer rapsolja, neutral
Servera de grillademakrillarna med potatissalladen. Pensla makrillarna med soja och citronsaft. Börja med att koka färskpotatis (ca 25 minuter). Grilla makrillarna på medelvärme cirka 10 minuter på varje sida. 4 makrillar (400-450 gram hel makrill per portion). 12 kokta färskpotatisar
4 ca 600 g makrillfiléer (frysta eller färska) 1/2 burk pesto (à 185 g) salt och peppar 1 citron i klyftor till servering Potatissallad 1 knippe sparris 800 g delikatess- eller färskpotatis 1 citron 1 dl vatten 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning 2 msk olivolja 2 krm salt 1 krm peppar 80 g parmesanost (80 g motsvarar ca 1 1/2 dl riven) 1 påse ruccolablad (à ca 70 g) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Servera de grillademakrillarna med potatissalladen. Pensla makrillarna med soja och citronsaft. Börja med att koka färskpotatis (ca 25 minuter). Grilla makrillarna på medelvärme cirka 10 minuter på varje sida. 4 makrillar (400-450 gram hel makrill per portion). 12 kokta färskpotatisar
Servera med tomatsalsa - länk och nykokt färskpotatis. Grilla makrillbitarna (ej filé) i ca 15 minuter. Jonas Blomqvist & Erik Kihl Ca 1 kg hel makrill
En dag grillade vi filéer på folie. Tidigare när vi fått av Johans morfar har vi stekt filéer på stekjärn och hällt på grädde, dill och kryddor och serverat med färskpotatis