Grillad makrill färskpotatis recept

Grillad makrill med färskpotatis & dillmajonnäs

Pinfärsk makrill hör sommaren till här ute på västkusten. Jag serverade den med färskpotatis och dillmajonnäs - egentillverkad, men självklart går det bra att använda färdig majonnäs
Grillad makrill med kapriscitronette

Grillad makrill med kapriscitronette

Pressa ev över den grillade citronen. Salta makrillen ordentligt på den skinnfria sidan. Grilla makrillen hårt med skinnsidan nedåt först
Grillad makrill med potatis och äppelsallad

Grillad makrill med potatis och äppelsallad

Servera de grillademakrillarna med potatissalladen. Pensla makrillarna med soja och citronsaft. Börja med att koka färskpotatis (ca 25 minuter). Grilla makrillarna på medelvärme cirka 10 minuter på varje sida. 4 makrillar (400-450 gram hel makrill per portion). 12 kokta färskpotatisar
Grillad Makrill med dill och pepparrot och senapssås

Grillad Makrill med dill och pepparrot och senapssås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fisk 4 st Makrillfiléer med skinn , (à 150 g) 4 st rödlökar 3 msk olivolja 3 droppe(ar) TABASCO® Original Pepparsås 0 odefinierad salt 2 msk pepparrot, färsk , riven 0,5 kruka(or) dill 0 peppar Senapssås 2 dl smetana 2 msk Grey Poupon Dijonsenap 1 tsk TABASCO® Chipotle Pepparsås 0,5 msk honung 0 odefinierad salt Tillbehör 0 odefinierad färskpotatis 0 odefinierad citron(er) Köp receptet
Grillad makrill med potatissallad

Grillad makrill med potatissallad

4 ca 600 g makrillfiléer (frysta eller färska) 1/2 burk pesto (à 185 g) salt och peppar 1 citron i klyftor till servering Potatissallad 1 knippe sparris 800 g delikatess- eller färskpotatis 1 citron 1 dl vatten 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning 2 msk olivolja 2 krm salt 1 krm peppar 80 g parmesanost (80 g motsvarar ca 1 1/2 dl riven) 1 påse ruccolablad (à ca 70 g) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Grillad makrill med spenatkräm

Grillad makrill med spenatkräm

Skär bort alla ben från makrillen och dra av det yttersta skinnet på samtliga filéer. Salta makrillen lätt och lägg i på en tallrik
Grillad makrill med potatis och äppelsallad

Grillad makrill med potatis och äppelsallad

Servera de grillademakrillarna med potatissalladen. Pensla makrillarna med soja och citronsaft. Börja med att koka färskpotatis (ca 25 minuter). Grilla makrillarna på medelvärme cirka 10 minuter på varje sida. 4 makrillar (400-450 gram hel makrill per portion). 12 kokta färskpotatisar
Receptregister

Receptregister

Mitt eget blue Hawaii (fyllda grillade bläckfiskar). Rökt makrill med avokadomousse och färskpotatis. Stekt eller grillad polenta (vegan)
Receptregister

Receptregister

Mitt eget blue Hawaii (fyllda grillade bläckfiskar). Rökt makrill med avokadomousse och färskpotatis. Stekt eller grillad polenta (vegan)

Sommaren är HÄR!!

Vi grillade kycklingspett som vi åt med tzatsiki & färskpotatis som vi värmde i foliepaket m citron&dill smör

Grillad makrill

Servera med tomatsalsa - länk och nykokt färskpotatis.  Grilla makrillbitarna (ej filé) i ca 15 minuter. Jonas Blomqvist & Erik Kihl Ca 1 kg hel makrill 

Grillad fylld makrill

Servera med kokt potatis, grillade citronhalvor och sallad. 8 st makrillsfilé , stora. 1 färskpotatis(ar) , kokt. 1 citron(er) , grillade halverade
Nyfångad Makrill

Nyfångad Makrill

En dag grillade vi filéer på folie. Tidigare när vi fått av Johans morfar har vi stekt filéer på stekjärn och hällt på grädde, dill och kryddor och serverat med färskpotatis