Grillad gös olivolja recept

Gös och färskpotatissallad i folie med grillad citronsås

Gös och färskpotatissallad i folie med grillad citronsås

600 g gös, filead 500 g färskpotatis, små förkokta (eller delikatesspotatisar) 2 knippe salladslök 1 knippe dill (stor knippe) 500 g körsbärstomater (på kvist) 1 fänkål 5 citroner Ernsts fisksalt (eller salt och peppar) peppar 200 g smör 4 dl crème fraîche 4 msk olivolja färsk pepparrot
Glödgad gös

Glödgad gös

gallret med olivolja. Blanda betor, olivolja, citronsaft,. Koka betorna mjuka. 15–20 minuter, känn efter. med provsticka
Grillad gösfilé med bönbearnaise

Grillad gösfilé med bönbearnaise

Skär fisken i bitar, pensla dem med olivolja, salta och peppra. Grilladgös. Servera med ”bönbean” och grillade grönsaker, se separat recept
Samke harra- Libanesisk chilifisk

Samke harra- Libanesisk chilifisk

Krydda med salt och peppar och ringla lite olivolja på. 1 hel fisk som röding, öring, gös, torsk, snapper (ca 1,5 kg). 0,5 dl olivolja. 0,5 dl olivolja. 2 msk olivolja. 1 hel fisk som röding, öring, gös, torsk, snapper (ca 1,5 kg). 0,5 dl olivolja. 2 msk olivolja
Lättlagad fredagsfest och vin under hundralappen

Lättlagad fredagsfest och vin under hundralappen

Fylligt vitt till grönsaksrätter, grillad fisk och kyckling. 600 g skinn- och benfri filé av torsk, kolja, gös, abborre eller annan fast vit fisk. 2 msk olivolja. 600 g skinn- och benfri filé av torsk, kolja, gös, abborre eller annan fast vit fisk. 2 msk olivolja
Stuvad fårticka med timjan LCHF

Stuvad fårticka med timjan LCHF

Ugnsbakad gös. Gambas al olio et aillo Räkor utan skal Chili Vitlök Olivolja Salt, peppar Hackad persilja Skala och skiva vitlöken
Gösmiddag!

Gösmiddag!

Dagen började som vanligt i skogen där vi tog julgran och grillade korv. I går hade vi vår årliga Gösmiddag
GRATINERAD GÖS MED RÖDBETSSALLAD

GRATINERAD GÖS MED RÖDBETSSALLAD

Man hör vad andra har gjort för godsaker hemma, en vän kommer med färsk larsmogös, man bläddrar i en gammal Allers i väntrummet eller nappar åt sej Etiketten från Alko, när man veckohandlar
Elins goda kräftröra

Elins goda kräftröra

Ugnsbakad gös. Gambas al olio et aillo Räkor utan skal Chili Vitlök Olivolja Salt, peppar Hackad persilja Skala och skiva vitlöken
Caroline i köket

Caroline i köket

11 msk olivolja. 12 msk olivolja. 13+2 msk olivolja. 1    eller 2 lite större à ca 750 g (t ex Seabream, Uer eller Gös). 1olivolja    
Fiskspett

Fiskspett

500 g fiskfilé av t ex lax,sej eller gös. 3 msk olivolja. Skär fisken i 3 cm stora bitar. Lägg fisk och räkor i en plastpåse
Lyxmiddag i ord och bild!

Lyxmiddag i ord och bild!

Rå pilgrimsmussla penslad med fruktig olivolja och duschad med De Cam Oude Gueuze serverad på ispuck toppad med grillad citron
Grillad fisk med tahini

Grillad fisk med tahini

600 g filé av gös eller abborre. 2 msk olivolja. 1/2 dl olivolja. Fjälla fiskarna och låt skinnet sitta kvar för att behålla så mycket smak som möjligt under tillagningen