Grilladfläskfilé med confiterad vitlök och bacon gjorde jag på önskemål av min frus syster Maggie. Maggie gillar precis som jag att äta och laga god mat och hon tyckte att jag borde ha ett recept på grilladefläskfilé
Jag serverade dessa till grilladfläskfilé och en pestopotatissallad. Var och letade lite matinspiration och fastnade för de här goda champinjonerna, vitlöks, och chilimarinerade champinjoner, som gav stor utdelning för liten insats i köksregionen
Mixa crème fraiche, ruccola, vitlök och pinjenötter till en slät creme. Denna gång grillade vi fläskfilé och toppade med en ruccolacreme och serverade tillsammans med en blandning av rött ris och grillade grönsaker
Dela broccolin i buketter, skär knipplöken i skivor, dela de gröna bönorna, ansa champinjonerna, skiva dem och fräs alltsammans med den pressade vitlöken
Citronen och lime som grillades pressade jag över köttet resp fisken. Vitlök, fint riven. Denna sommar gäller det att ta vara på varje grilltillfälle och att laga mat ute
Skär vitlöksklyftorna och aprikoserna i mindre bitar. Stick in en vass kniv här och där på filén och fyll utrymmet efter kniven med växelvis vitlök och aprikoser
Häll över olja, pressad vitlök, hackad timjan och salt. Skär bort fett och hinnor från fläskfilén och skär upp ca 1,5-2 cm slantar. 600 g fläskfilé. 1 pressad vitlök. 1 vitlök