Griljering olivolja recept

Revben i Crock-Pot

Revben i Crock-Pot

Slutklämmen med en glaze och griljering i ugn ger både krispig och fin yta och underbar, ännu godare smak
Ört- och honungsgriljering

Ört- och honungsgriljering

Mixa örterna med olivoljan. Pensla skinkan med griljeringen och strö över ströbrödet. Olivolja. Blanda alla ingredienser utom ströbröd
Aubergine med kantarellfyllning

Aubergine med kantarellfyllning

Är det i botten på skalet det blivit en liten skada brukar jag lägga en liten bit ost just där innan jag lägger i stuvningen så att inget sedan rinner ut vid griljeringen =)
Hej då påsken!

Hej då påsken!

Blanda alla ingredienserna till griljeringen och bred det över skinkan. Pensla på olivolja och strö över örter samt flingsalt
Vegansk julskinka av rotselleri

Vegansk julskinka av rotselleri

Griljering. Rör ner olivoljan i vinet. Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 8 portioner

Julbord 2010

skal från 1 apelsin + apelsinsaften, vitvinsvinäger, salt, olivolja) ruccolasallad (ruccola i bottnen, galiamelon i bitar, skivad rödlök, salt & peppar) Janssons frestelse Julskinka & kött köttbullar prinskorv senap Mamma & Pappas hemmagjorda brunkål Mormor Sivs leverpastej rödbetsallad (gjorde på 1 kg. ) Årets griljering av skinkan fick lite mer smak med inspiration från Allt om mat nr 20, 2010

Julbord hos Millan & Chrisse 2011

Den här griljeringen gjorde succé med sin juliga kryddning. Rödkålssallad (strimlad rödkål, grovrivna morötter, skalet från 1 apelsin + saften från 1/2 apelsin, vitvinsvinäger, olivolja och peppar). Rödkålssallad (strimlad rödkål, grovrivna morötter, skalet från 1 apelsin + saften från 1/2 apelsin, vitvinsvinäger, olivolja och peppar)
Grisfest, glöggkokning och lite till

Grisfest, glöggkokning och lite till

SENAPSGRILJERING. gör ett foliepaket med körsbärstomater på stjälk, en skvätt balsamvinäger, en skvätt olivolja, lite salt och pepper
Julskinkspizza

Julskinkspizza

Sköljer bort griljeringen och använder sim vanlig skinka. 1 msk olivolja. 1 msk olivolja. Hemma hos oss i Glutenfria Köket är det nästan tradition att resterna av julskinkan blir pizza
Fläskytterfilé med rosmarin och vitlök

Fläskytterfilé med rosmarin och vitlök

Griljering. 2 msk olivolja. Ett jätte gott recept från DN. I receptet står det att det ska vara fläskkarré, men det går lika bra med fläskytterfilé
Senapsgriljerad rotselleri

Senapsgriljerad rotselleri

Griljering. Griljering. 1 msk olivolja. 1 msk olivolja. 1 1/2 kg hel rotselleri. 1/2 tsk salt. 2 msk dijonsenap. 1 msk sirap
Våran vegetariska julmat

Våran vegetariska julmat

Och en skål eller bunke som du kan blanda griljeringssmeten i. Stek alla grönsaker och en pressad vitlök i olivolja tills alla grönsaker mjuknat och fått färg
Långkokt stek med gräddsås

Långkokt stek med gräddsås

Dag två kyler du köttet, senare kan du fortsätta med griljeringen och såsen, enligt ovan. 1 msk olivolja