)Jag bjöd på en italiensk buffe med pastasallad, charkuterier, marinerad kyckling med örtsås, capresespett, crostini med lax och gremolata, ost och kex
Rostad pumpa med gremolata. Myntayoghurt. Börja med yoghurten. Servera med rostad pumpa och myntayoghurt. 1 dl turkisk yoghurt. Blanda övriga ingredienser till en gremolata och strö över pumpan när ca 10 min återstår. 1 dl turkisk yoghurt
Till vildsvinet så blir det saltkokad potatis, grillade grönsaker, gremolata, bröd och ost. Till dessert blir det en klassik tarte tatin, serveras med yoghurt och honung, toppas med karamelliserade Marcona mandlar
Eftersom det här är påvraveckan så är inte den här grytan särskilt superspännande, hade jag haft pengar så skulle jag ha haft mycket mer vitlök och lök och kanske en morot och sen en stor rosmarinkvist, två burkar tomater och ordentligt med vitt vin och sen gremolata med massor av färskriven parmesan men nu blir det bara citronzest och persilja och en klick turkisk yoghurt till, åh en bit surdegsbröd till skulle vara pricken över i
Servera med yoghurt och vb ris/gryn. Myntagremolata. . Man brukar säga att en bild säger mer än 1000 ord - men nej inte i detta fall, inte när man inte kan förmdela smak och doft
Ytterligare en behållning med den här soppan, förutom den ljuvliga smaken av saffran, är gremolatan. Matmuffins med soltorkade tomater och ost4 stora2 ägg3 msk olja1 dl yoghurt/fil/gräddfilsalt2 tsk bakpulver2 1/2 dl mjöl (jag tog 1 dl grahamsmjöl och 1 1/2 dl vetemjöl)4 soltorkade tomater4 bitar ostBlanda ägg, olja och yoghurt eller fil. Saffranssoppa med gremolata4-5 personer1 gul lök2-3 morötter1/2 fänkål2 potatisar1 liter vatten2 buljongtärningar1/2 gram saffran1 dl röda linser1 msk tomatpuré2 dl gräddesalt och svartpepparFinhacka lök, morötter och fänkål. GremolataFinhacka skalet av en citron, 2 vitlöksklyftor och ett litet knippe persilja
Förbered peperonatan, yoghurten och gremolatan innan fisken halstras. Yoghurtsås. Gremolata. Servera fisken på en bädd av peperonata med lite gremolata på toppen
Här har vi lagat ljummen sallad med saffrans- och vitlöksmarinerade sojabitar, rostade rotsaker och gremolata, en rätt som passar bra såväl varm som lite ljummen