Blanda ner smulad fetaost och skivade oliver. Forma färsen till 12 biffar, och platta till dem något med stekspaden genom att hacka ett rutmönster. Stek biffarna i olja, ca 3 minuter per sida. 5 dl oliver
Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk sallad med tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök. Härliga smakrika små tomater i olika färger, gurka, fetaost, oliver och rödlök…
Servera med klyftpotatis, och en sallad med tomater, oliver och rödlök. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara
Grovhacka oliverna och blanda med lammfärs, vitlök, smulad feta, oregano samt salt och peppar. Biffar. Forma till biffar och stek till gyllene i olivolja
Ska definitivt göra detta igen, nästa gång blir det någon ny smak, kanske italienska smaker med oliver i fyllningen och pasta till, eller kanske grekiskabiffar och då blir det med ugnspotatis och tzatziki och så måste jag också prova att göra en Milanesa Napolitanavariant, med tomatsås och ostgratinering och då gillar jag att ha hemlagat potatismos till
Keftedes - Grekiska köttbullar. Rulla dem till biffar och doppa dem i mjöl. kalamataoliver. Vi valde att grilla biffarna, men man kan även steka dem i olivolja i stekpanna
Tzatsiki, lantbröd, greksallad, oliver… Och ja, ett härligt fetaostknyte. Färs och jag är liksom bra polare, sen att man har runt 30 kg av det spelar också in… Grekiskabiffar