1. Blanda lammfärs, fintärnad fetaost och hackade svarta oliver i en skål.
2. Forma dem till lagom stora biffar. Tryck till dem så att de håller ihop.
3. Krydda dem med salt och svartpeppar på grillen/i stekpannan.
4. Grilla eller stek dem tills de har fått en fin yta. Låt de inte gå för länge så att de blir torra.
5. Lägg upp dem på ett fat och låt dem vila en liten stund under folie.
Servera dem gärna med Tzatziki eller min ”torbjörniki” och tex pommes samt en grekisk sallad.
”Torbjörniki” är min egen variant av tzatziki. Det är helt enkelt grekisk yoghurt, finskuren zucchini och pressade vitlöksklyftor.
Finhacka persiljan och riv vitlöken. Blanda alla ingredienserna till biffar i en stor skål (ej fetan). Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rostade rotfrukter. Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak
Lammfärsbiffar. Balsamvinäger Lammfärsbiffar. Blanda smör och ströbröd i en bunke, låt svälla 10 min. Hacka under tiden chili och lök fint och stek i smör till fin färg
1. Skilj ut äggulorna, lägg dem i en rundbottnad stålbunke och låt dem få rumstemperatur. (plastbunke funkar inte så bra när du senare skall slå såsen i vattenbadet)
1. Skär ryggbiffen i 3 tjocka skivor. Pressa vitlöken och rör ihop marinaden och lägg ner köttet. Låt det marinera medan du skivar tomat och rödlök och rör ihop såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.