Torbjörns grekiska lammfärsbiffar
Torbjörns Tips -om mat & vin
Torbjörns Tips -om mat & vin

Torbjörns grekiska lammfärsbiffar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lammfärsbiffar
  • 400 g lammfärs
  • 100 g fetaost
  • 1 dl hackade svarta oliver.
  • Salt och svartpeppar
  • ”Torbjörniki”
  • Grekisk yoghurt
  • Zucchini -skalas och finstrimlas
  • Vitlök -pressas
  • Salt och svartpeppar

Beskrivning

    1. Blanda lammfärs, fintärnad fetaost och hackade svarta oliver i en skål.
    2. Forma dem till lagom stora biffar. Tryck till dem så att de håller ihop.
    3. Krydda dem med salt och svartpeppar på grillen/i stekpannan.
    4. Grilla eller stek dem tills de har fått en fin yta. Låt de inte gå för länge så att de blir torra.
    5. Lägg upp dem på ett fat och låt dem vila en liten stund under folie.

    Servera dem gärna med Tzatziki eller min ”torbjörniki” och tex pommes samt en grekisk sallad.


    ”Torbjörniki” är min egen variant av tzatziki. Det är helt enkelt grekisk yoghurt, finskuren zucchini och pressade vitlöksklyftor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.