Rom, lime, chiliflakes och honung (älg). Köttet gravas naturligtvis lite, "utifrån och in" så efter ett tag är mitten röd och utsidan gravad och lite gråare
Garnera med creme fracihe, lax, räkor, rom, rödlök och dill. Västerbottensruta med lax, räkor och rom8 port200 g riven västerbottensost1 rulle kyld smördeg (250 g)3 ägg2 dl crème fraiche1 stor rödlök1,5 dl gräddfilsikrom16 skivor rökt eller gravad lax1 påse räkorsalt och peppardillvippor till garneringSätt ugnen på 225°C
En smakrik prästost- och lökpaj med lite gravadlax, rom och creme fraiche kanske kan passa. Lite god gravlax till gör allt till en liten mer komplett måltid och lite rom tillför lite lyx
Rör i lök, rom och peppar. Servera med romtsatsiki. 8 skivor gravad lax. 1⁄2 dl röd stenbitsrom. Riv gurkan grovt, lägg den i en sil och strö över salt
Garnera med räkor, rom, citronbitar och dill. Garnera med räkor, rom, citronbitar och dill. 250 g skalade räckor, hackade i mindre bitar ( kan bytas ut mot gravad lax, el så hälften av lax o räkor). 250 g skalade räckor, hackade i mindre bitar ( kan bytas ut mot gravad lax, el så hälften av lax o räkor)
Det blev kvar lite kräm som jag använde till gravad lax dagen efter och det var också riktigt gott. Till påskbordet hade jag gjort en krämig löjromsröra som jag fyllde ägghalvor med
Rom. Blanda ihop det med de hackade örterna, rivna pepparroten, färskosten, gräddfilen och löjrommen. Dekorera med räkor, klickar rom, rödlök, hackad dill och gräslök vid servering