Gratinerademusslormedparmesanost. Dela musslorna, lyft av den skalhalvan som är tom och kasta den. Strö ut ett lager grovt salt i en ugnsfast form och lägg ner musslorna
Du kan göra smörgåsar medmusslor på samma sätt. Både tonfisk och musslor är s k helkonserver. Använd gärna tonfisk i vatten, eftersom du ska gratinera smörgåsarna med ost och rätten blir tillräckligt fet ändå
De gröna musslorna toppas medparmesan och gratinerades sedan ugn. Pilgrimsmusslan följdes upp av gröna musslor i skal med finhackad lök och en enkel vinägrett
Till förrätt gjorde vi halstrade pilgrimsmusslor som toppade medparmesan, persilja och gräslök. Halstra eller bryn sedan musslorna i pannan så dem får fin brynd yta utan att genomsteka dem, salta och peppra en aning
Som antipasto hade jag gratinerademusslor. Koka musslor och ta bort ena skalhalvan. Det kan tyckas som en märklig blandning med pumpa och amaretti-kakor men det blir väldigt gott medparmesan
Recept. manda. mån, 2013-09-16 12. 47. 25min. (1). Sätt på ugnen på 200 grader. Pressa vitlöken i en bunken, blanda alla ingredienser tillsammans till en "smet" och lägg på en jämn sked på var mussla